Webmail

Jos sinulla on @sateenkaariperheet.fi -loppuinen sähköpostiosoite, voit lukea sähköpostisi yhdistyksen webmailissa täällä >>  Kirjaudu sisään ja valitse sitten päävalikosta Outlook, joka on sähköpostisovellus.

Voit vaihtaa salasanaa ja asentaa automaattisen vastauksen (esim. lomaviestin) tai automaattisen siirron johonkin toiseen osoitteeseen tilisi asetuksista sen jälkeen kun olet kirjautunut sisään.


Ohjeita paikallistiimeille sähköpostin käyttöön

Paikallistiimien osoitteita (kaupunki@sateenkaariperheet.fi) voivat kaikki paikallistiimin jäsenet lukea paikallistiimin omasta postilaatikosta webmailin kautta samoilla tunnuksilla. Tunnukset saa toimistolta.

Vaihtoehtoisesti (tai lisäksi) paikallistiimit voivat pyytää vertaistoiminnan koordinaattoria tekemään automaattiset siirrot omiin henkilökohtaisiin sähköposteihinsa, jolloin kaikki paikallistiimin postilokeroon tulevat viestit kopioituvat automaattisesti myös halukkaille heidän henkilökohtaisiin sähköposteihin. Tällä tavoin ei tarvitse erikseen lukea tiimin sähköpostia webmailin kautta. Toisaalta lähetetyt postit lähtevät omasta osoitteesta, ei kaupunki@sateenkaariperheet.fi -osoitteesta.

Jos paikallistiimi on tehnyt tiimin postilaatikosta automaattiset siirrot tiimin kaikille jäsenille, paikallistiimin osoite toimii myös tiimin jäsenten keskinäisenä sähköpostilistana. Kun  joku tiimin jäsen lähettää postia, se tulee myös kaikille muille tiimin jäsenille. Vastaavasti toiminnassa mukana olevien ja siitä kiinnostuneiden yhteydenotot tulevat vastaavasti kaikille tiimin jäsenille. Tässä tilanteessa kannattaa sopia kuka viime kädessä vastaa tulleisiin kyselyihin, että ei käy niin, että kaikki olettavat muiden vastaavan kyselijöille.

Jos paikallistiimi haluaa käyttöönsä muita sähköpostiosoitteita kaupunki@sateenkaariperheet.fi, niitä voi pyytää vertaistoiminnan koordinaattorilta. Paikallistiimillä voi olla käytettävissään esimerkiksi ilmoittautumiset.kaupunki@sateenkaariperheet.fi, jota voidaan käyttää tunnuksilla webmailin kautta tai joka voidaan kääntää tietylle tai useammalle tiimin jäsenelle.