Vuosikokoukset

Kevätkokous 2024

Kevätkokouksen 2024 pöytäkirja (pdf)

Kevätkokous järjestetään lauantaina 23. maaliskuuta 2024 klo 16.00

Vapaaehtoistoiminnan kehittämispäivien yhteydessä yhdistyksen uudella toimistolla Helsingin Merihaassa, Haapaniemenkatu 7-9C. 2. krs. Suolaista ja makeaa purtavaa tarjolla kello 15.30. Osallistuminen on mahdollista myös etäyhteyksin alla olevien ohjeiden mukaisesti. Kokous kestänee 1-2 tuntia. Tervetuloa päättämään yhdistyksen toiminnasta!

Kokouksessa hyväksytään vuoden 2023 tilinpäätös ja myönnetään hallitukselle ja toiminnanjohtajalle vastuuvapaus vuoden 2023 tilinpäätöksen perusteella. Lisäksi yhdistyksen jäsen on tehnyt leiriuudistukseen liittyvän esityksen, jota hallitus kannattaa omine huomioinensa.

KOKOUSPAPERIT:

Ohjeet etäosallistumiseen kevätkokoukseen 2024

Äänioikeuden rekisteröiminen:

 • Sääntöjen mukaan äänioikeutettuja ovat varsinaiset jäsenet, jotka ovat maksaneet vuoden 2024 jäsenmaksunsa
 • Jotta jäsenmaksun maksaminen voidaan varmistaa, tulee jäsenen huolehtia, että maksaa jäsenmaksunsa viimeistään keskiviikkona 14.3.2024
 • Jos maksaa tämän jälkeen, täytyy jäsenmaksun maksaminen todistaa kuitilla (esim. pdf-tiedosto kelpaa)
 • Uudet jäsenet: jos liityt jäseneksi verkkolomakkeella ja maksat jäsenmaksusi verkkopalvelussa, jäsenmaksusi rekisteröityy välittömästi järjestelmään. Jos pyydät jäsenmaksun laskulla, yllä olevat ohjeet maksuaikataulusta koskevat sinuakin.
 • Kokouksen nopeuttamiseksi pyydämme kaikkia etäosallistujia lähettämään nimensä ja sähköpostiosoitteensa järjestösihteerille r.raiha.sadesola@sateenkaariperheet.fi jo ennen kokousta tai viimeistään kokouksen aluksi. Järjestösihteeri tarkastaa nimen perusteella äänioikeuden. Sähköpostiin lähetetään mahdollisten äänestysten äänestyslinkit. Viime hetkellä jäsenmaksunsa maksaneiden tulee lähettää myös maksutosite järjestösihteerille.
 • Jäsenyyteen liittyvät asiat: jasenet@sateenkaariperheet.fi
 • Verkkolomake jäseneksi liittymiseen: https://sateenkaariperheet.fi/liity/

Kokoukseen liittyminen:

Voit osallistua kevätkokoukseen 23.3.2024 klo 16.00 tämän linkin kautta:

Liity Sateenkaariperheet ry:n kevätkokoukseen >>

 • Linkki johdattaa sinut Microsoft Teams -kokoukseen. Voit osallistua kokoukseen sekä tietokoneella että kannettavalla laitteella, kuten puhelimella.
 • Suosittelemme liittymistä kokoukseen jo hyvissä ajoin, esimerkiksi kello 15.30. Näin ehdit varmistaa ohjelmistosi toimimisen ja rekisteröidä äänioikeutesi, jos et ole vielä tehnyt sitä etukäteen.
 • Jos laitteellasi on jo asennettuna Teams-sovellus, kokous aukeaa suoraan sovellukseen. Muussa tapauksessa järjestelmä kysyy sinulta aluksi, haluatko asentaa ilmaisen sovelluksen (suositeltavaa) vai osallistutko kokoukseen mieluummin verkkoselaimen kautta, jolloin laitteellesi ei asenneta mitään.

Kokouksen aikana:

 • Pyydämme osallistujia pitämään mikrofoninsa mykistettynä (onnistuu sovelluksesta klikkaamalla mikrofonin kuvaketta), silloin kun vain kuuntelette kokousta.
 • Kameran saa halutessaan pitää päällä koko kokouksen ajan, ja on suositeltavaa silloin, kun käytät puheenvuoroa.
 • Puheenvuorot kokouksessa pyydettään ”nostamalla käsi” (paina sovelluksessa käden kuvaa) tai chat/keskustelu-ruudun kautta
 • Toivomme myös, että chat/keskustelu-ruudun kautta pyydetään vain puheenvuoroja, eikä ryhdytä käymään varsinaista keskustelua. Puheenvuoropyynnöt hukkuvat muuten keskusteluun.
 • Mahdolliset äänestykset hoidetaan verkkolomakkeella, joka lähetetään kokouksen aikana kunkin äänioikeutetun sähköpostiin (ks. äänioikeuden rekisteröiminen). Äänestääkseen osallistujan on voitava kirjautua sähköpostiin kokouksen aikana ja vastata sinne lähetettyyn kyselyyn.

Syyskokous 2023

Syyskokous 2023 pöytäkirja (pdf)

Syyskokous järjestetään lauantaina 4. marraskuuta klo 17.00

Kokous järjestetään yhdistyksen UUDESSA toimitilassa, Haapaniemenkatu 7-9 C-rappu, 2. krs, Helsinki. Suolaista ja makeaa purtavaa tarjolla kello 16.30. Osallistuminen on mahdollista myös etäyhteyksin alla olevien ohjeiden mukaisesti. Kokous kestänee noin tunnin. Tervetuloa päättämään yhdistyksen toiminnasta!

Syyskokous valitsee osan hallituksen jäsenistä ja tilintarkastajat sekä vahvistaa ensi vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion. Syyskokous päättää myös hallituksen esityksestä korottaa jäsenmaksuja. Hallituksen jäsenyydestä kiinnostuneita rohkaistaan olemaan jo etukäteen yhteydessä puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi

Kokouksessa noudatetaan Sateenkaariperheet ry:n turvallisemman tilan periaatteita. Tutustuthan niihin etukäteen.

KOKOUSPAPERIT:

Esityslista (pdf)
Toimintasuunnitelma 2024 (pdf)
Talousarvio 2024 (pdf)

Kevätkokous 2023

Kevätkokouksen 2023 pöytäkirja (pdf)

Kevätkokous järjestetään lauantaina 25. maaliskuuta klo 17.00

Kokous järjestetään vapaaehtoistoiminnan kehittämispäivillä Hämeenlinnassa, Sokos Hotel Vaakunassa, Possentie 7, Hämeenlinna. Suolaista ja makeaa purtavaa tarjolla kello 16.30. Osallistuminen on mahdollista myös etäyhteyksin alla olevien ohjeiden mukaisesti. Kokous kestänee noin tunnin. Tervetuloa päättämään yhdistyksen toiminnasta!

Kokouksessa hyväksytään vuoden 2022 tilinpäätös ja myönnetään hallitukselle ja toiminnanjohtajalle vastuuvapaus.

KOKOUSPAPERIT:

Syyskokous 2022

Syyskokous 2022 pöytäkirja (pdf)

Syyskokous järjestetään lauantaina 5. marraskuuta klo 17.00

Kokous järjestetään yhdistyksen toimitilassa, Hämeentie 29, 7. krs, Helsinki. Suolaista ja makeaa purtavaa tarjolla kello 16.30. Osallistuminen on mahdollista myös etäyhteyksin alla olevien ohjeiden mukaisesti. Kokous kestänee noin tunnin. Tervetuloa päättämään yhdistyksen toiminnasta!

Syyskokous valitsee hallituksen puheenjohtajan, osan hallituksen jäsenistä ja tilintarkastajat sekä vahvistaa ensi vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion. Hallituksen jäsenyydestä kiinnostuneita rohkaistaan olemaan jo etukäteen yhteydessä puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi

Kokouksessa noudatetaan Sateenkaariperheet ry:n turvallisemman tilan periaatteita. Tutustuthan niihin etukäteen.

KOKOUSPAPERIT:

Esityslista (pdf)
Toimintasuunnitelma 2023 (pdf)
Talousarvio 2023 (pdf)

Kevätkokous 2022

Kevätkokouksen pöytäkirja 2022 (pdf)

Kevätkokous järjestetään lauantaina 26. maaliskuuta klo 17.00

Kokous järjestetään paikallistoiminnan kehittämispäivillä Jyväskylässä, hotelli Scandic Laajavuoressa,  Laajavuorentie 30, Jyväskylä. Suolaista ja makeaa purtavaa tarjolla kello 16.30. Osallistuminen on mahdollista myös etäyhteyksin alla olevien ohjeiden mukaisesti. Kokous kestänee noin tunnin. Tervetuloa päättämään yhdistyksen toiminnasta!

Kokouksessa hyväksytään vuoden 2021 tilinpäätös ja myönnetään hallitukselle ja toiminnanjohtajalle vastuuvapaus. Lisäksi hyväksytään Sateenkaariperheet ry:n perhepoliittiset tavoitteet vuosille 2022-2025.

KOKOUSPAPERIT:

Syyskokous 2021

Syyskokous 2021 pöytäkirja (pdf)

Syyskokous järjestetään lauantaina 6. marraskuuta klo 17.00

Kokous järjestetään yhdistyksen toimiston talossa sijaitsevissa Sexpo ry:n koulutustiloissa, Hämeentie 29, 4. krs, Helsinki. Suolaista ja makeaa purtavaa tarjolla kello 16.30. Osallistuminen on mahdollista myös etäyhteyksin alla olevien ohjeiden mukaisesti. Kokous kestänee noin tunnin. Tervetuloa päättämään yhdistyksen toiminnasta!

Syyskokous valitsee osan hallituksen jäsenistä ja tilintarkastajat sekä vahvistaa ensi vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion. Hallituksen jäsenyydestä kiinnostuneita rohkaistaan olemaan jo etukäteen yhteydessä puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi

KOKOUSPAPERIT:

Esityslista (pdf)
Toimintasuunnitelma 2022 (pdf)
Talousarvio 2022 (pdf)

Kevätkokous 2021

Kevätkokouksen 2021 pöytäkirja (pdf)

Tervetuloa yhdistyksen kevätkokoukseen maanantaina 29.3. kello 19 alkaen. Koronavirusepidemian takia jäseniä pyydetään osallistumaan kokoukseen ensisijaisesti etäyhteyden välityksellä. Jos osallistuminen etäyhteydellä ei onnistu, voit osallistua kokoukseen yhdistyksen toimistolla, Hämeentie 29, Helsinki. Yhdistyslaki nimittäin vaatii, että yhdistyksen yleiseen kokoukseen voi aina osallistua myös fyysisesti. Ohjeet etäyhteyden ottamiseksi alla.
Kokouksessa hyväksytään vuoden 2020 tilinpäätös ja myönnetään hallitukselle ja toiminnanjohtajalle vastuuvapaus. Kokouksen arvioidaan kestävän noin tunnin verran.

KOKOUSPAPERIT:

Syyskokous 2020

Syyskokous 2020 pöytäkirja (pdf)

Syyskokous järjestetään lauantaina 7. marraskuuta klo 15.30

Kokoukseen voi osallistua etäyhteyksin tai paikan päällä yhdistyksen toimistolla, Hämeentie 29, Helsinki. Marraskuun epidemiatilanteen mukaisesti jäseniä pyydetään harkitsemaan, onko parempi osallistua etäyhteyksin vai läsnäollen. Yhdistyslaki kuitenkin vaatii, että yhdistyksen yleiseen kokoukseen voi aina osallistua myös fyysisesti. Ohjeet etäyhteyden ottamiseksi alla.

Syyskokous valitsee yhdistyksen hallituksen puheenjohtajan, osan hallituksen jäsenistä ja tilintarkastajat sekä vahvistaa ensi vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion. Kokous kestänee noin tunnin. Tervetuloa päättämään yhdistyksen toiminnasta!

KOKOUSPAPERIT:

Esityslista (pdf)
Toimintasuunnitelma 2021 (pdf)
Talousarvio 2021 (pdf)

Kevätkokous 2020

Tervetuloa yhdistyksen kevätkokoukseen maanantaina 30.3. kello 18 alkaen. Koronavirusepidemian takia jäseniä pyydetään osallistumaan kokoukseen ensisijaisesti etäyhteyden välityksellä. Jos osallistuminen etäyhteydellä ei onnistu, voit osallistua kokoukseen yhdistyksen toimistolla, Hämeentie 29, Helsinki. Yhdistyslaki nimittäin vaatii, että yhdistyksen yleiseen kokoukseen voi aina osallistua myös fyysisesti. Ohjeet etäyhteyden ottamiseksi alla.
Kokouksessa hyväksytään vuoden 2019 tilinpäätös ja myönnetään hallitukselle ja toiminnanjohtajalle vastuuvapaus. Lisäksi hallitusta täydennetään yhdellä jäsenellä. Kokouksen arvioidaan kestävän noin tunnin verran.

KOKOUSPAPERIT:

Syyskokous 2019

Syyskokous 2019 pöytäkirja (pdf)

Syyskokous järjestetään osana Syksyn toimintapäivää lauantaina 9.11.2019 kello 15.30 Helsingissä yhdistyksen toimiston alakerrassa Sexpon toimitiloissa osoitteessa Hämeentie 29, 4. krs, Helsinki. Kokous kestänee enintään tunnin. Tervetuloa päättämään yhdistyksen toiminnasta!

Yhdistyksen toimistolla kahvitarjoilu kaikille jäsenperheille kello 15 alkaen. Kahvihetken jälkeen jäsenperheiden kouluikäisille on järjestetty retki lähiseudun virtuaalimaailmaan ja alle kouluikäisille on järjestetty lapsenvahteja ja kivaa puuuhailua toimistolla. Aikuiset siirtyvät alakertaan kokoustamaan kello 15.30 alkaen. Kello 17 mennessä kaikki ovat palanneet toimistolle. Salissa on tarjolla koko perheelle perhejoogaa ja keittiössä alkaa herkullisen päivällisen tarjoilu.

Sateenkaariperheiden hallitus kutsuu kaikki jäsenet yhdistyksen syyskokoukseen. Syyskokous valitsee yhdistyksen hallituksen jäsenet sekä tilintarkastajat ja vahvistaa ensi vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion. Hallituksen jäsenyydestä kiinnostuneita rohkaistaan ottamaan yhteyttä puheenjohtajaan jo ennen kokousta: Krister Karttunen, puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi, 050 513 7765

KOKOUSPAPERIT:

Kevätkokous 2019

Kevätkokous 2019 pöytäkirja (pdf)

Tervetuloa yhdistyksen kevätkokoukseen lauantaina 30.3. kello 17 alkaen Holiday Club Tampereen kylpylässä, Lapinniemenranta 12, Tampere. Pientä purtavaa ja kahvitarjoilu.

Kevätkokous järjestetään paikallistoiminnan kehittämispäivien yhteydessä, joten kokouksessa on mahdollista tavata yhdistyksen aktivisteja eri puolilta maata. Kokouksessa hyväksytään vuoden 2018 tilinpäätös ja myönnetään hallitukselle ja toiminnanjohtajalle vastuuvapaus. Kokouksen arvioidaan kestävän noin tunnin verran.

KOKOUSPAPERIT:

Syyskokous 2018

Syyskokouksen 2018 pöytäkirja (pdf)

Syyskokous järjestetään perjantaina 23.11.2018 kello 19 Tampereella, Varalan Urheiluopistossa, Varalankatu 36. Tarjolla on pientä purtavaa. Kokous kestänee noin 1-1,5 tuntia. Tervetuloa päättämään yhdistyksen toiminnasta!

Sateenkaariperheiden hallitus kutsuu kaikki jäsenet yhdistyksen syyskokoukseen. Syyskokous valitsee yhdistyksen hallituksen  puheenjohtajan ja jäsenet sekä tilintarkastajat ja vahvistaa ensi vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion. Hallituksen puheenjohtajuudesta ja jäsenyydestä kiinnostuneita rohkaistaan ottamaan yhteyttä puheenjohtajaan jo ennen kokousta: Krister Karttunen, puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi, 050 513 7765

Yhdistys järjestää tarvittaessa lastenhoidon syyskokouksen ajaksi. Mikäli tarvitset lastenhoitoa, ilmoita asiasta viimeistään 12.11. järjestösihteeri R Räihälle: r.raiha@sateenkaariperheet.fi / 050 525 7999.

Syyskokous järjestetään Setan edustajakokouksen yhteydessä. Setan edustajakokous järjestetään la-su 24.–25.11.2018 Tampereella Varalan Urheiluopistolla. Sateenkaariperheet ry käyttää äänivaltaa Setan kokouksessa kokousedustajiensa välityksellä. Sateenkaariperheet ry:llä on oikeus nimetä 16 kokousedustajaa. Jäsenten, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan yhdistyksen kokousedustajina Setan edustajakokouksessa, tulee olla yhteydessä järjestösihteeriin: r.raiha@sateenkaariperheet.fi / 050 525 7999 maanantaihin 12.11. mennessä.

Seta maksaa edustajakokouksen äänivaltaisten kokousedustajien matkakulut, ruokailut ja majoituksen (la-su), jos kokousedustaja osallistuu molempien päivien ohjelmaan. Jos joku osallistuu sekä Sateenkaariperheiden syyskokoukseen että Setan edustajakokoukseen Sateenkaariperheet ry:n kokousedustajana, Sateenkaariperheet ry maksaa majoituksen (pe-la) majoitusta tarvitseville Varalassa. Majoitus voidaan järjestää vain niille, jotka ilmoittavat tarpeesta 12.11. mennessä.

KOKOUSPAPERIT:

Kevätkokous 2018

Kevätkokouksen 2018 pöytäkirja (pdf)

Tervetuloa yhdistyksen kevätkokoukseen lauantaina 24.3. kello 17 alkaen yhdistyksen toimitiloissa Kurvissa, Hämeentie 29, 7.krs, Helsinki. Pientä purtavaa ja kahvitarjoilu.

Kevätkokous järjestetään paikallistoiminnan kehittämispäivien yhteydessä, joten kokouksessa on mahdollista tavata yhdistyksen aktivisteja eri puolilta maata. Kokouksessa hyväksytään vuoden 2017 tilinpäätös ja myönnetään hallitukselle ja toiminnanjohtajalle vastuuvapaus. Kokouksen arvioidaan kestävän noin tunnin verran.

KOKOUSPAPERIT:

Syyskokous 2017

Syyskokouksen 2017 pöytäkirja (pdf)

Syyskokous järjestetään perjantaina 24.11.2017 kello 19 Mikkelissä, hotelli Cumuluksessa, Mikonkatu 9. Tarjolla on suolaista ja makeaa purtavaa. Kokous kestänee noin 1-1,5 tuntia. Tervetuloa päättämään yhdistyksen toiminnasta!

Sateenkaariperheiden hallitus kutsuu kaikki jäsenet yhdistyksen syyskokoukseen. Syyskokous valitsee yhdistyksen hallituksen jäsenet sekä tilintarkastajat ja vahvista ensi vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion. Lisäksi syyskokous vahvistaa yhdistyksen perhepoliittiset tavoitteet vuosille 2018-2022. Hallituksen jäsenyydestä kiinnostuneita rohkaistaan ottamaan yhteyttä puheenjohtajaan jo ennen kokousta: Krister Karttunen, puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi, 050 513 7765

Syyskokous järjestetään Setan edustajakokouksen yhteydessä. Setan edustajakokous järjestetään la-su 25.-26.11. Mikkelin Paukkulan opistolla. Jäsenet, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan yhdistyksen kokousedustajina Setan edustajakokouksessa, voivat olla yhteydessä järjestösihteeri Laura Valomaan, laura.valoma@sateenkaariperheet.fi, 050 525 7999. Seta maksaa edustajakokouksen äänivaltaisten kokousedustajien matkakulut ja majoituksen (la-su), jos kokousedustaja osallistuu molempien päivien ohjelmaan. Jos joku osallistuu sekä Sateenkaariperheiden syyskokoukseen että Setan edustajakokoukseen Sateenkaariperheet ry:n kokousedustajana, Sateenkaariperheet ry maksaa majoituksen (pe-la) hotelli Cumuluksessa majoitusta tarvitseville. Majoitus voidaan järjestää vain niille, jotka ilmoittavat tarpeesta 15.11. mennessä.

KOKOUSPAPERIT:

Kevätkokous 2017

Kevätkokouksen 2017 pöytäkirja (pdf)

Tervetuloa yhdistyksen kevätkokoukseen lauantaina 19.3. kello 17 alkaen yhdistyksen toimitiloissa Kurvissa, Hämeentie 29, 7.krs, Helsinki. Pientä purtavaa ja kahvitarjoilu.

Kevätkokous järjestetään paikallistoiminnan kehittämispäivien yhteydessä. Kokouksessa keskustellaan yhdistyksen perhepoliittisesta ohjelmasta 2018-2022, hyväksytään vuoden 2016 tilinpäätös ja myönnetään hallitukselle vastuuvapaus. Kokouksen arvioidaan kestävän noin tunnin verran.

KOKOUSPAPERIT: