#PerhePride

Pride-tapahtumia sateenkaariperheille

Pride-tapahtumat ovat sukupuoli- ja/tai seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtumia, joita järjestetään ympäri Suomen painottuen kesäaikaan. Pride-tapahtumat voivat kestää yhdestä päivästä reiluun viikkoon.

Sateenkaariperheet ry:n paikallistiimit järjestävät sateenkaariperheille suunnattua ohjelmaa ja tapaamisia useilla eri paikkakunnilla vapaaehtoisvoimin. HelsinkiPride 2022 -viikolla ohjelmaa järjestää Sateenkaariperheet ry ja Helsingin paikallistiimi, Kumppanuusvanhemmuus-hanke ja Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskus.

Tälle sivulle kootaan tieto näistä tapahtumista. Pride-tapahtumamme löydät myös tapahtumakalenterista sekä somesta tunnisteella #PerhePride.

Kaikissa tapahtumissa noudatetaan Sateenkaariperheet ry:n turvallisemman tilan periaatteita sateenkaariperheet.fi/yhdenvertaisuus.

Sateenkaariperheille suunnattua ohjelmaa on suunnitteilla tai tulossa tämän hetken tiedon mukaan seuraavilla prideilla:

  • Pohjois-Karjala Pride 17.-22.5.2022
  • Manse Pride 6.-11.6.2022
  • Kuopiossa pride-kulkue ja piknik 30.6.2022
  • Kainuu Pride 1.-2.7.2022
  • Helsinki Pride 27.6.–3.7.2022
  • Oulu Pride 1.8.-7.8.2022
  • Porvoo Pride 15.-21.8.2022
  • Turku Pride 22.-28.8.2022
  • Jyväskylä Pride 5.-11.9.2022

Kaikkiin Suomessa järjestettäviin vuoden 2022 Pride -tapahtumiin voit tutustua Setan sivuilta.


Pohjois-Karjala Pride 17.-22.5.2022

Pohjois-Karjala Pridea vietettiin MetsäPride -perhetapahtumassa su 22.5.2022.


Manse Pride 6.-11.6.2022

Tampereen paikallistiimimme järjestää Manse Pride -viikolla sateenkaariperheille ohjelmaa seuraavasti:

MA 6.6. klo 17-19 Miten lapsia tehdään? -perheellistymisinfo ja keskustelutilaisuus (PERUTTU)

TO 9.6. klo 10.30-13 Sateenkaariperhekahvila

Sateenkaariperhekahvilassa löytyy kahvia ja leikki- sekä juttuseuraa sateenkaariperheille ja perheestä haaveileville. Tilasta löytyy myös jääkaappi ja mikro omia lounaseväitä varten, vaipanvaihtopiste ja tyynyjä imetyksen avuksi. Tervetuloa heti ovien avauduttua tai vain piipahtamaan aukiolon aikana! Lisätietoja voit kysyä Tampereen paikallistiimiltä tampere@sateenkaariperheet.fi.

Sijainti: Tampereen Napapiiri ry, Sammonkatu 8-10, 33540 Tampere. Tilat eivät valitettavasti ole esteettömät. Lisätietoja esteettömyydestä Tampereen Napapiirin verkkosivuilta

LA 11.6. klo 14.30- Sateenkaariperheiden Pride -kulkue ja puistopiknik

Tule mukaan Sateenkaariperheiden iloiseen porukkaan marssimaan yhdessä osana Manse Pride-kulkuetta. Kulkueen jälkeen noin klo 15:30, kokoonnumme piknikille Sorsapuistoon. Otathan mukaan piknikviltin ja eväät omalle perheellesi. Seuraa tarkempaa tiedotusta tapahtumasta täältä!


Kuopiossa pride-kulkue ja piknik 30.6.2022

TO 30.6. klo 17- Kasvomaalausta lapsille ennen pride-kulkuetta

Kuopion paikallistiimi järjestää pride-kulkueen ja piknikin yhteydessä kasvomaalausta lapsille klo 17 alkaen! Tervetuloa!

Sijainti: Suokatu 42, Kuopio. Kulkue lähtee Kuntolaakson Uimahallin läheisyydestä Sotkun puolelta katua. Lisätietoja Facebook-tapahtumasta.


Kainuu Pride 1.-2.7.2022

LA 2.7. klo 14- Sateenkaariperheiden tapaaminen piknikillä

Musiikkia, sateenkaariperheiden tapaaminen, puheenvuoroja, lettuja! Kainuu Priden tapahtumiin on vapaa pääsy, tervetuloa!

Sijainti: Kajaanin Rantapuisto, Eino Leino -patsaan ympäristö. Lisätietoja Kainuu Priden verkkosivuilta ja Facebookista.


Helsinki Pride 27.6.–3.7.2022

Sateenkaariperheet ry, Kumppanuusvanhemmaksi -hanke ja Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskus järjestävät runsaasti ohjelmaa päivittäin koko Helsinki Pride -viikon ajan! Löydät tapahtumamme kootusti alta, tapahtumakalenterista sekä Helsinki Pride 2022 -viikon viralliselta ohjelmasivulta.

Suuri osa tapahtumistamme järjestetään fyysisesti Helsingissä, mutta osa järjestetään myös verkossa ja niihin voi osallistua mistä päin Suomea tahansa. Osaan tapahtumista on ennakkoilmoittautuminen.

Sateenkaariperheet ry:n toimitiloissa järjestettävistä tapahtumista: Toimitilamme löytyvät Kurvista osoitteesta Hämeentie 29, 7. kerros. Ulko-ovi löytyy Picnicin ja R-kioskin välistä. Ovisummeri R-kioskin ovenpielessä. Hissillä tai portaita seitsemänteen kerrokseen.

Kurvin tilat eivät valitettavasti ole esteettömät. Henkilöhissin ovi on 72 cm ja ovi rappukäytävään 91 cm leveä. Käytössä on leveä tavarahissi, jolle vie jyrkkä tie talon taakse. Tavarahissin saa käyttöön kertomalla tarpeesta etuoven summerin kautta tai ottamalla etukäteen yhteyttä tilaisuuden järjestäjään. Ulko-ovella ja keittiöön 2 cm kynnys. Ei esteetöntä WC:tä.

Maanantai 27.6.

klo 17:30-18:30 Verkkoluento vanhemmille ja läheisille: Mikä ihmeen sateenkaari?

Mikä ihmeen sateenkaari on sateenkaari-ihmisten vanhemmille, isovanhemmille ja muille läheisille suunnattu verkkoluento. Tarkemmat tiedot Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskuksen verkkosivuilla.

Sijainti: Teams-livetapahtuma

klo 19-21 Sukupuoleltaan moninaisten aikuisten ilta

Aikuisten iltaan ovat tervetulleita kaikki sukupuoleltaan moninaiset sateenkaariperheiden vanhemmat, vanhemmuudesta haaveilevat ja perheellistymistä suunnittelevat. Illan aikana katsellaan elokuva ja pelataan lautapelejä. Tarjolla teetä, kahvia ja pientä naposteltavaa. Tapahtuman järjestää Sateenkaariperheet ry ja ohjaa vapaaehtoiset vertaisohjaajat.

Sijainti: Sateenkaariperheet ry:n toimitilat

klo 20:00-21:00 Vertaischat sateenkaarevien lasten ja nuorten vanhemmille

Pohtiiko lapsesi sukupuoltaan tai seksuaalista suuntautumistaan? Tai kuuluuko hän sukupuoli- tai seksuaalivähemmistöön? Tule jakamaan ajatuksia toisten vanhempien kanssa! Tarkemmat tiedot Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskuksen verkkosivuilla.

Sijainti: Hyvä kysymys -verkkoalusta

Tiistai 28.6.

klo 10 -12 Perhekahvila

Perhekahvila on kohtaamispaikka kaikenlaisille sateenkaariperheille sekä sateenkaariperheestä haaveileville ja suunnittelijoille. Perhekahvilassa voit tutustua toisiin sateenkaariperheisiin rennon yhdessäolon merkeissä. Ohjelmassa vapaamuotoista oleskelua sekä keskusteluseuraa aikuisille ja leikkiseuraa lapsille. Tarjolla teetä, kahvia ja pientä purtavaa. Tiloista löytyy hyvin varusteltu keittiö omia lounaseväitä varten. Tapahtuman järjestää Sateenkaariperheet ry ja ohjaa vapaaehtoiset vertaisohjaajat.

Sijainti: Sateenkaariperheet ry:n toimitilat

klo 15-16 Koko perheen retki Fazerille

Retkellä Fazerin vierailukeskukseen tutustutaan tehtaan historiaan ja toimintaan, päästään tropiikkiin, tehdään jänniä tehtäviä ja maistellaan lopuksi makeisia. Kaikki tapahtuu hyvässä sateenkaariperheseurassa. Tapahtuman järjestää Sateenkaariperheet ry ja ohjaa vapaaehtoiset vertaisohjaajat.

Retken omavastuuhinta: Aikuiset 7 euroa ja lapset 5 euroa.

Ennakkoilmoittautuminen: Sähköpostitse hki.ilmot@sateenkaariperheet.fi sunnuntaihin 19.6. mennessä. Mukaan mahtuu 50 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Sijainti: Fazer Experience vierailukeskus / Fazerintie 6, 01230 Vantaa

Esteettömyys: Fazerin vierailukeskus on täysin esteetön, kaikki tilat ovat kynnyksettömiä ja yläkertaan pääsee hissillä. Keskuksessa liikkumisesteetön WC. Lastenhoitotaso on inva-WC:ssä. Lastenvaunut voi ottaa sisälle vierailukeskukseen ja näyttelykierrokselle. Pääsisäänkäynnin edustalla on kolme invapysäköintipaikkaa.

klo 16.30-18.30 English family café

Family café is a meeting place for all rainbow families, as well as for people who are planning to start a family. Get to know other rainbow families in a casual hangout! There will be a crafts station and toys for children to play with while adults engage in a conversation. Tea, coffee and snacks are provided, and a well-equipped kitchen is available so you can enjoy packed lunch as well.

The event follows Rainbow Families Association’s safer space principles: sateenkaariperheet.fi/yhdenvertaisuus. The event is organized by the Rainbow Family Association and directed by peer volunteers.”

Address: Sateenkaariperheet ry premises / Hämeentie 29, 7th floor.

Accessibility: The premises of the Rainbow Families Association are obstructed. There is an unobstructed entrance to the premises, but the toilets are inaccessible. More information: sateenkaariperheet.fi/yhteys.

klo 18-19 Verkkoluento sateenkaari-ihmisille: Kun pettyy perheeseen

Verkkoluento on suunnattu kaikille sateenkaari-ihmisille, joiden lähipiiri on tuottanut suhtautumisellaan haasteita, pettymystä tai surua. Tarkemmat tiedot Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskuksen verkkosivuilla.

Sijainti: Teams-livetapahtuma

klo 19 -21 Myöhäisheränneet -vertaistapaaminen

Tervetuloa keskustelemaan vapaamuotoisesti muuttuneesta tai itselle uudella tavalla ilmenevästä seksuaalisuuden ja/tai sukupuolen kokemuksista turvallisessa ympäristössä. Pride viikon tapaamisessa jaetaan ajatuksia ja jutustellaan rennosti kahvitellen. Halukkaat pääsevät tekemään banderollia Pride -kulkuetta varten. Myös lapsettomat ovat lämpimästi tervetulleita. Tapaamisen aikana jokainen saa osallistua kuten itselle on hyväksi. Tarjolla teetä, kahvia ja pientä naposteltavaa.  Tapahtuman järjestää Sateenkaariperheet ry ja ohjaa vapaaehtoiset vertaisohjaajat.

Sijainti: Sateenkaariperheet ry:n toimitilat

Keskiviikko 29.6.

klo 16.30 -18.30 Sukupuoleltaan moninaisten perhekahvila

Perhekahvilaan ovat tervetulleita kaikki perheet, joissa joku perheen jäsenistä on sukupuoleltaan moninainen. Myös perhettä suunnittelevat ovat tervetulleita. Perhekahvilassa voit tutustua toisiin sukupuoleltaan moninaisiin perheisiin rennon yhdessäolon merkeissä. Ohjelmassa vapaamuotoista oleskelua sekä keskusteluseuraa aikuisille ja leikkiseuraa lapsille. Tarjolla teetä, kahvia ja pientä purtavaa. Tiloista löytyy hyvin varusteltu keittiö omia päivälliseväitä varten. Tapahtuman järjestää Sateenkaariperheet ry ja ohjaa vapaaehtoiset vertaisohjaajat.

Sijainti: Sateenkaariperheet ry:n toimitilat

klo 17-19 Vertaistapaaminen: Rohkeutta omannäköisten läheissuhteiden luomiseen

Vertaistapaamisessa pohditaan yhdessä keinoja löytää itselle hyvältä tuntuva tapa olla omissa perhe- ja läheissuhteissaan tai luoda uusia, turvallisia läheissuhteita. Tarkemmat tiedot Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskuksen verkkosivuilla.

Sijainti: Sexpo ry:n koulutustilat / Hämeentie 29, 4. krs

klo 17-20 Pakoluoto – koululaisperheiden arvoituseikkailu

Pakoluoto on rikosmysteeri Katajanokanluodon historiallisissa maisemissa, jossa ratkotaan tiimeissä useita erilaisia arvoituksia ja tehtäviä pakopelin hengessä, kerätään pisteitä, tutustutaan saaren salaperäisiin piiloihin ja yhdistetään johtolankoja toisiinsa. Lopuksi ennen pizzaa kaikki pelaajat pääsevät yhdessä osallistumaan loppuratkaisun selvittämiseen. Pakoluoto on hauska ja rentouttava elämys, joka tarjoaa monia onnistumisen ja yhdessä tekemisen kokemuksia. Luodolle mennään yhteisellä venekuljetuksella Kauppatorilta klo 17:15, jonne myös palataan klo 20. Retki on maksuton. Lisätietoja seikkailusta http://exitroomhelsinki.com/fi/pakoluoto/.

Ennakkoilmoittautuminen: sähköpostitse hki.ilmot@sateenkaariperheet.fi sunnuntaihin 19.6. mennessä. Mukaan mahtuu rajattu määrä osallistujia. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Sijainti: Katajanokanluoto / Lähtö Keisarinluodonlaiturilta Kauppatorilta (Eteläranta, 00170 Helsinki)

Esteettömyys: Saari ei ole esteetön.

klo 19 -21 Sosiaaliset vanhemmat -vertaistapaaminen

Tervetuloa keskustelemaan vanhemmuudesta ei-synnyttäneen näkökulmasta! Tapaaminen on tarkoitettu sekä tuleville että jo lapsellisille sosiaalisille vanhemmille. Tapaamisen tarkoitus on jakaa tuntemuksia ja kokemuksia, siitä millaista on olla ei-synnyttävä/ei-biologinen vanhempi. Tarjolla teetä, kahvia ja pientä naposteltavaa.

Sijainti: Sateenkaariperheet ry:n toimitilat

Torstai 30.6.

klo 16.30 -18.30 Polyperhekahvila

Polyperhekahvilaan ovat tervetulleita kaikki perheet, joissa joku perheen jäsenistä on polyamorinen. Myös perhettä suunnittelevat ovat tervetulleita. Perhekahvilassa voit tutustua toisiin polyperheisiin rennon yhdessäolon merkeissä. Ohjelmassa vapaamuotoista oleskelua sekä keskusteluseuraa aikuisille ja leikkiseuraa lapsille. Tarjolla teetä, kahvia ja pientä purtavaa. Tiloista löytyy hyvin varusteltu keittiö omia päivälliseväitä varten. Tapahtuman järjestää Sateenkaariperheet ry ja ohjaa vapaaehtoiset vertaisohjaajat.

Sijainti: Sateenkaariperheet ry:n toimitilat

klo 17 -19 Miten lapsia tehdään? -verkkoluento

Info- ja keskustelutilaisuus lapsiperheellistymisestä haaveileville sateenkaareville ihmisille. Tilaisuudessa käydään läpi lapsiperheellistymisen mahdollisuudet, kun omasta perheestä ei löydy sekä siittiöitä, munasoluja että kohtua. Tapahtuman järjestää Sateenkaariperheet ry ja kouluttajana toimii Sateenkaariperheet ry:n työntekijä.

Ennakkoilmoittautuminen: Lomakkeella osoitteessa https://q.surveypal.com/Miten-lapsia-tehdaan sunnuntaihin 19.6. mennessä. Liittymislinkki lähetetään vain ilmoittautuneille sähköpostitse.

Sijainti: Zoom -alustalla verkossa.

klo 19-21 Alkutaival -vertaistapaaminen

Alkutaival -tapaaminen on vapaamuotoinen vertaiskeskustelutilaisuus niille, joille perheellistymiseen liittyvät asiat tuntuvat ajankohtaisilta, olitpa sitten perheen perustamisesta haaveileva, perheellistymismahdollisuuksia ja -tapoja pohtiva, lasta jo odottava tai pikkuvauvavaihetta elävä henkilö/perhe. Keskustelun aiheet ja käsitellyt teemat nousevat osallistujien omista toiveista, tarpeista ja kysymyksistä. Tarjolla on kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Tapahtuman järjestää Sateenkaariperheet ry ja ohjaa vapaaehtoiset vertaisohjaajat.

Sijainti: Sateenkaariperheet ry:n toimitilat

Perjantai 1.7.

klo 10-12 Perhetapaaminen

Perhetapaaminen on kohtaamispaikka kaikenlaisille sateenkaariperheille sekä sateenkaariperheestä haaveileville ja suunnittelijoille. Perhetapaamisessa voit tutustua toisiin sateenkaariperheisiin rennon yhdessäolon merkeissä. Ohjelmassa vapaamuotoista oleskelua sekä keskusteluseuraa aikuisille ja leluja, askartelupöytä ja leikkiseuraa lapsille. Tarjolla teetä, kahvia ja pientä purtavaa. Tiloista löytyy hyvin varusteltu keittiö omia lounaseväitä varten.

Sijainti: Sateenkaariperheet ry:n toimitilat

klo 16.30-18.30 Miten miehet tekee lapsia? -info- ja keskustelutilaisuus

Info- ja keskustelutilaisuus lapsiperheellistymisestä haaveileville ja perheen perustamista suunnitteleville miehille. Tilaisuudessa käydään läpi millaisia lapsen saamisen mahdollisuuksia miehillä on ja keskustellaan erilaisista perheellistymisen kokemuksista. Keskustelua mm. kumppanuusvanhemmuudesta, apilaperheydestä, adoptiosta, perhehoidosta ja sijaisvanhemmuudesta. Tarjolla teetä, kahvia ja pientä naposteltavaa.

Sijainti: Sexpo ry:n koulutustilat / Hämeentie 29, 4. krs

Esteettömyys: Sexpon koulutustilat ovat valitettavasti esteelliset. Tiloihin on esteetön sisäänkäynti, mutta wc-tilat ovat esteelliset. Sisäänkäynti rakennukseen on sama kuin Sateenkaariperheet ry:n tiloihin, joista löytyy tietoa sateenkaariperheet.fi/yhteys. Kysy lisätietoja esteellisyydestä: emilia.metsa@sateenkaariperheet.fi

klo 19-21 Sateenkaareva isyys -vertaistapaaminen

Tapaamiseen ovat tervetulleita kaikki isäksi itsensä kokevat, isyydestä haaveilevat ja muut isänmieliset. Ohjelmassa vapaamuotoista yhdessäoloa ja osallistujien kiinnostuksesta tai ajankohtaisista asioista kumpuavaa keskustelua läsnäolijoita kiinnostavista ja koskettavista aiheista. Tarjolla teetä, kahvia ja pientä naposteltavaa. Tapahtuman järjestää Sateenkaariperheet ry ja ohjaa vapaaehtoiset vertaisohjaajat.

Sijainti: Sexpo ry:n koulutustilat / Hämeentie 29, 4. krs

Esteettömyys: Sexpon koulutustilat ovat valitettavasti esteelliset. Tiloihin on esteetön sisäänkäynti, mutta wc-tilat ovat esteelliset. Sisäänkäynti rakennukseen on sama kuin Sateenkaariperheet ry:n tiloihin, joista löytyy tietoa sateenkaariperheet.fi/yhteys. Kysy lisätietoja esteellisyydestä: emilia.metsa@sateenkaariperheet.fi

Lauantai 2.7

klo 12- Sateenkaariperheet Helsinki Pride -kulkueessa

Sateenkaariperheet ry, Kumppanuusvanhemmaksi -hanke ja Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskus osallistuvat Helsinki Pride kulkueeseen lauantaina 2.7. yhteisellä kävelyblokilla. Kulkueblokkiimme mahtuu mukaan 200 henkeä ja siihen ilmoittaudutaan lomakkeella. Ilmoittaudu mukaan täältä!

klo 13/14- Sateenkaariperheiden piknikalue Puistojuhlassa

Tervetuloa nauttimaan puistojuhlan tunnelmasta sateenkaariperheitä kokoavalle yhteiselle piknikalueella Helsinki Pride Puistojuhlassa! Tervetulleita ovat kaikki sateenkaariperheet, perhettä suunnittelevat, odottavat ja haaveilijat sekä ystävät! Sateenkaariperheet ry:n virallinen kulkueblokki ohjataan kulkueen saavuttua Kaivopuistoon tällw yhteiselle piknikalueelle, joka sijaitsee Puistojuhlan perhealueella. Piknikalueella voi nauttia omia eväitä, tutustua muihin perheisiin ja nauttia yhteistyökumppaneiden järjestämistä perhealueen aktiviteeteista. Piknikalue on merkitty Sateenkaariperheiden banderollein ja lipuin.

klo 13/14- Perhesuhdekeskuksen, Kumppanuusvanhemmuus -hankkeen ja Sateenkaariperheet ry:n yhteisteltta Puistojuhlassa

Tervetuloa vierailemaan Kumppanuusvanhemmaksi -hankkeen, Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskuksen sekä myös Sateenkaariperheet ry:n yhteisteltalle teltta-alueella Puistojuhlassa!

Sunnuntai 3.7.

klo 11-18:30 Yhden vanhemman sateenkaariperheiden retki Mustasaareen

Yhden vanhemman sateenkaariperheet suuntaavat Pride viikon sunnuntaina perheretkelle lapsiystävälliseen Mustasaareen. Retkeen kuuluu lounas ja mahdollisuus saunoa puusaunassa. Mustasaaressa voi myös grillata, paijata eläimiä, uida ja leikkiä. Lisätietoa saaresta: mustasaarentoimintakeskus.fi/index/suunnittelevierailusi .
Tapahtuman järjestää Sateenkaariperheet ry ja ohjaa vapaaehtoiset vertaisohjaajat.

Retken omavastuuhinta: Aikuiset 10 euroa ja yli 1-vuotiaat lapset 5 euroa (hinta sisältää lauttamatkat, lounaan ja saunan).

Ennakkoilmoittautuminen: Lomakkeella osoitteessa
https://q.surveypal.com/Retki-Mustasaareen sunnuntaihin 19.6. mennessä. Mukaan mahtuu rajattu määrä ilmoittautuneita. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Sijainti: Mustasaari / Lähtö Taivallahden lauttalaiturista klo 11.00 (Hiekkarannantie 3, Töölö, 00101 Helsinki). Paluu samaan paikkaan noin klo 18.30.

Esteettömyys: Lauttamatka Mustasaareen kestää noin 15 minuuttia. Lautan kansi on esteetön, ja siellä on tilaa lastenvaunuille ja pyörätuolille. Mustasaaren päärakennuksessa sijaitsee yksi on lastenhoitotasolla varustettu inva-WC. Maasto Mustasaaren rakennusten ja lauttalaiturin välillä on helppokulkuinen. Pääsaaren polut ovat riittävän leveitä lastenrattaiden kanssa kuljettavaksi. Mustasaaren kyljessä sijaitsevan Hevossaaren (siltayhteys) polut ovat kapeita, eivätkä sovellu liikuntarajoitteisille. Mustasaaren uimaranta on matala ja lapsille turvallinen. Saari on päihteetön.


Oulu Pride 1.8.-7.8.2022

Oulun paikallistiimimme järjestää Oulu Pride -viikolla sateenkaariperheille ohjelmaa seuraavasti:

TI 2.8. klo 10- Sateenkaareva satutuokio

Sateenkaareva satutuokiossa Oulun pääkirjaston lastenosaston kirjastonhoitaja lukee sateenkaariaiheisia satuja. Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille satujen ystäville. Tervetuloa mukaan!

Sijainti: KulttuuritaloValve/ Health to Organic Cafe & Deli Konstila, Hallituskatu 7, 90100 Oulu

Esteettömyys: Tilaan on esteetön pääsy. Muutoin Kulttuuritalo Valve on pääsääntöisesti esteetön. Lisätietoja esteettömyydestä täältä.

TO 4.8. klo 18- Miten lapsia tehdään? -perheellistymisinfo ja keskustelutilaisuus

Info- ja keskustelutilaisuus lapsiperheellistymisestä haaveileville sateenkaareville ihmisille. Tilaisuudessa käydään läpi lapsiperheellistymisen mahdollisuuksia erilaisissa sateenkaariperhetilanteissa. Luennoitsijoina Maija Ranta ja Teija Juola. Tilaisuudessa kahvitarjoilu. Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin.

Sijainti: Kumppanuuskeskus, Kansankatu 53, 90100 Oulu

Esteettömyys: Tilan esteettömyydestä voi tiedustella Kumppanuuskeskuksesta (050 348 4676, info@kumppanuuskeskus.fi)

PE 5.8. klo 16.30- Perhepiknik

Sateenkaariperheet ja sellaisesta haaveilevat tai suunnittelevat kokoontuvat Ainolan puistoon kesäiselle perhepiknikille. Oma piknikviltti ja eväät mukaan! Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin.

Sijainti: Hupisaarten kaupunginpuisto/ Ainolan puisto, Hupisaartenpolku, 90100 Oulu

Esteettömyys: Tilan esteettömyydestä voi tiedustella Kumppanuuskeskuksesta (050 348 4676, info@kumppanuuskeskus.fi)

SU 7.8. klo 18- Trampoliinia ja temppuilua – perhevuoro Reeniksellä

Tervetuloa mukaan temppuilemaan ja pomppimaan iloisesti trampoliinilla luovaan liikuntapuistoon Reenikseen sateenkaariperheille varatulla yksityisvuorolla. Perhevuorolla perheet pääsevät viettämään laatuaikaa yhdessä. Reenis on oiva paikka harjoitella monipuolisesti erilaisia liikuntataitoja kuperkeikoista vaikeampaan akrobatiaan. Käytössä on kuntosalia lukuunottamatta koko Reeniksen tilat ja välineet. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille sateenkaariperheille. Tervetuloa mukaan!

Ennakkoilmoittautuminen: Ilmoittaudu sähköpostitse osoitteeseen oulu@sateenkaariperheet.fi

Sijainti: Reenis, Alvar Aallon katu 1, 90520 Oulu

Esteettömyys: Tilojen esteettömyydestä voi tiedustella (09 613 9199, info@reenis.fi)


Porvoo Pride 15.-21.8.2022

Porvoon paikallistiimimme järjestää Porvoo Pride -viikolla sateenkaariperheille ohjelmaa. Ohjelma julkaistaan myöhemmin kesällä.


Turku Pride 22.-28.8.2022

Turun paikallistiimimme järjestää Turku Pride -viikolla sateenkaariperheille ohjelmaa. Ohjelma julkaistaan myöhemmin kesällä.


Jyväskylä Pride 5.-11.9.2022

Jyväskylän paikallistiimimme järjestää Jyväskylä Pride -viikolla sateenkaariperheille ohjelmaa. Ohjelma julkaistaan myöhemmin kesällä.