Vastaa ja vaikuta – Sateenkaariperhekysely 2022 kehittää toimintaamme ja sateenkaariperheiden asemaa

Sateenkaariperhekysely 2022

Kartoitamme joka toinen vuosi jäsentemme, muiden sateenkaariperheiden ja sateenkaariperhettä suunnittelevien toiveita toiminnallemme, palautetta palveluistamme sekä samalla perheiden/suunnittelijoiden kokemuksia ja ajatuksia ajankohtaisista teemoista vaikuttamistyömme tueksi.

Aiemmilla kerroilla olemme saaneet mahtavat määrät vastaajia, vaikka kysely onkin kokonaisuudessaan varsin laaja. Toivomme, että annatte jälleen meille aikaanne kyselyn täyttämisessä! Kyselyvastaukset antavat meille erittäin tärkeää tietoa seuraavaksi kahdeksi vuodeksi kehittää suomalaista yhteiskuntaa ja omaa toimintaamme.

Tällä kerralla kyselyyn sisältyy myös kysymyksiä liittyen Laki ja perheiden monimuotoisuus -selvitykseen, joka on äärimmäisen tärkeä tulevan eduskuntakauden tavoitteidemme näkökulmasta. Erityisiä teemoja ovat esimerkiksi sukupuoleltaan moninaisten vanhempien ja kumppanuusvanhempien kokemukset hedelmöityshoidoista, useamman kuin kahden vanhemman oikeudellinen vanhemmuus, kokemukset uudesta lapsenhuoltolaista, sukupuolitettujen vanhemmuusmerkintöjen vaikutukset, vuoroasumisjärjestelyt ja sateenkaariperheiden ongelmat sosiaaliturvassa.

Kyselyn vastausaika päättyy 15. kesäkuuta 2022. Kyselylomake on ainoastaan suomen kielellä, mutta avovastauksiin voi vastata myös englanniksi ja ruotsiksi. Vastaajien kesken arvomme 10 kappaletta uniikkeja Sateenkaariperheet ry:n lippalakkeja!

 

Vastaa kyselyyn tässä linkissä: Sateenkaariperhekysely 2022

 

Pyydämme vastaamaan kyselyyn, jos olet:
– seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöön kuuluva vanhempi
– seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöön kuuluvan vanhemman lapsi
– seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöön kuuluvan vanhemman kumppani
– seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöön kuuluvan vanhemman lapsen muu vanhempi
– vanhemmuutta harkitseva tai suunnitteleva, seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöön kuuluva henkilö