Euroopan sateenkaariperhejärjestöt Helsinkiin – lapsen oikeudet teemana avoimessa seminaarissa

Perjantaina 8.3.2019 klo 13-16 järjestetään Helsingissä maksuton, lapsen oikeuksia hlbti-vaikuttamistyössä käsittelevä seminaari, joka on osa eurooppalaisten sateenkaariperhejärjestöjen kattojärjestön Nelfan vuosikokousohjelmaa. Nelfan vuosikokous tuo Helsinkiin sateenkaariperhejärjestöjen edustajia ympäri Euroopan neuvoston aluetta.

 

Seminaari lapsen oikeuksista hlbti-vaikuttamistyössä

Seminaari on suunnattu erityisesti hlbti-vaikuttamistyön asiantuntijoille ja aktivisteille, mutta kaikki kiinnostuneet ovat sydämellisesti tervetulleita. Seminaari tarjoaa tietoa lapsen oikeuksien sopimuksesta, sopimuksen raportointiprosessista ja valituksista lapsen oikeuksien komitealle. Se esittelee myös käytännöllisiä neuvoja, miten integroida lapsen oikeuksien näkökulman osaksi järjestönsä kaikkea työtä ja miten identifioitua lapsen oikeuksia ajavana järjestönä. Osallistujat pääsevät kuulemaan eurooppalaisia esimerkkejä lapsen oikeuksien näkökulman menestyksekkäästä käytöstä eri maissa, nimenomaan sateenkaariperheiden kontekstissa. Seminaari tarjoaa myös foorumin keskustelulle.

Seminaarin puhujat ja panelistit tulevat eri puolilta Eurooppaa. Mukana on aktivisteja, lastensuojelun asiantuntijoita ja asianajajia. Seminaarin kieli on englanti.

Seminaarin ohjelma täällä >>

Aika: perjantaina 8.3.2019 klo 13-16
Paikka: Eurooppasali, Malminkatu 16, Helsinki, Finland
Maksuton seminaari vaatii ilmoittautumisen >>

Tapahtuma Facebookissa >>

Seminaarin järjestelyistä vastaa Nelfan paikallinen jäsen Sateenkaariperheet ry
Yhteyshenkilö: toiminnanjohtaja Juha Jämsä, +358 44 997 1956, juha.jamsa(at)sateenkaariperheet.fi

 

Nelfan vuosikokous 8.-10.3.2019 Helsingissä

Network of European LGBTIQ+ Families Associations – NELFA on vuonna 2012 perustettu eurooppalaisten sateenkaariperhejärjestöjen kattojärjestö. Sateenkaariperheet ry oli yksi Nelfan perustajäsenistä ja on toiminut Nelfan hallituksessa sen perustamisesta lähtien. Nykyisin Nelfassa on jäseniä 28:sta Euroopan Neuvoston jäsenmaasta.

Vuonna 2019 Nelfa järjestää vuosikokouksensa ensimmäistä kertaa Helsingissä. Kokous tuo Helsinkiin sateenkaariperhejärjestöjen edustajia eri puolilta Eurooppaa. Vuosikokouksen lisäksi viikonlopun ohjelmaan kuuluu seminaareja, paikallisten perheiden tapaamisia ja näyttelyitä. Perheiden tapahtumista tiedotamme erikseen myöhemmin.