Vertaistoiminta verkossa

Verkkovertaistoiminnalla saadaan vertaistuen piiriin myös ne ihmiset, jotka asuvat kaukana suurista kaupungeista ja sateenkaariperhetapaamisista tai eivät koe kasvokkain tapahtuvia tapaamisia tai ryhmiä omakseen tai muusta syystä jäisivät vaille vertaiskeskusteluja.

Verkkovertaistoimintaamme toteuttaa vapaaehtoiset vertaisohjaajat ja työntekijät. Verkkovertaistoiminnasta voi kysyä lisää sähköpostitse osoitteesta verkkotoiminta@sateenkaariperheet.fi

Sateenkaariperheiden vertaistoimintaa verkossa ovat:


Verkkoluennot ja verkkoillat

Ei tiedossa olevia tapahtumia.


Verkkopalvelut Hyvä kysymys -sivustolla

Hyväkysymys.fi on maksuton, kaikille avoin verkkopalvelu, josta saa eri järjestöjen ja toimijoiden tarjoamaantukea ja tietoa erilaisiin elämän ja arjen tilanteisiin. Sivustoa ylläpitää Väestöliitto. Hyvakysymys.fi -palvelusta löytyy myös sateenkaariperheille suunnattua toimintaa, tukea ja tietoa, kuten:


Facebook-ryhmät

Sateenkaariperheille ja -perhettä suunnitteleville löytyy useita Facebook-ryhmiä, joista osa ei varmasti ole edes yhdistyksen työntekijöiden tiedossa. Osa ryhmistä on vapaaehtoistemme (vertaisten) perustamia ja ylläpitämiä. Tähdellä* merkityt ryhmät ovat sellaisia, joissa ylläpitäjänä toimii myös joku yhdistyksen työntekijä. Yksityiset Facebook-ryhmät (vain jäsenet voivat nähdä, keitä ryhmässä on ja mitä jäsenet julkaisevat) voivat olla näkyviä (kuka tahansa voi löytää) tai piilotettuja (vain jäsenet voivat löytää). Alla olevaan listan näkyvien ryhmän nimeä painamalla pääset ryhmän sivulle.

Alueellisia ryhmiä

Osa alla olevista ryhmistä on vanhojen tai nykyisten vapaaehtoistemme (vertaisten) perustamia ja ylläpitämiä. Ryhmien toimintaa ja sääntöjä ei seurata tai vastata yhdistyksen työntekijöiden toimesta eivätkä ne ole yhdistyksen viralliseen viestintään tarkoitettuja kanavia.

Joensuun seudun sateenkaariperheet

Keski-Uudenmaan sateenkaariperheet

Kokkolan sateenkaariperheet

Pääkaupunkiseudun sateenkaariperheet

Pääkaupunkiseudun koululaisperheet (SKP)

Sateenkaariperheet Jyväskylä

Sateenkaariperheet Kuopio 

Sateenkaariperheet Lapissa

Seinäjoen sateenkaariperheet

Tampereen sateenkaariperheet

Turun seudun sateenkaariperheet

 

Valtakunnallisia ryhmiä

Adoptio sateenkaaren väreissä* – Piilotettu yksityinen ryhmä adoptiota suunnitteleville, adoptiota odottaville sekä adoptioperheille, joilla adoptio on jo toteutunut. Kysy liittymistä verkkotoiminta@sateenkaariperheet.fi.

Kumppanuusvanhemmat* – Näkyvä yksityinen ryhmä kumppanuusperheille, joissa on jo lapsia.

Kumppanuusvanhemmat tai -vanhemmuutta suunnittelevat* – Näkyvä yksityinen ryhmä, joka on tarkoitettu apilaperheille kumppanuusvanhemmille, vanhemmuuskumppaniperheille ja muille, jotka ovat alusta saakka jakaneet tai suunnittelevat jakavansa vanhemmuutta jonkun muun kuin oman puolison kanssa.

Perhehoitoa Sateenkaaren väreissä* – Piilotettu yksityinen ryhmä sateenkaareville tuki- ja sijaisvanhemmille sekä ensimmäistä sijoitusta odottaville. Kysy liittymistä verkkotoiminta@sateenkaariperheet.fi.

PK-seudun koululaisperheet*- Näkyvä yksityinen ryhmä pääkaupunkiseudulla asuvien tai siellä tiuhaan aikaansa viettäville sateenkaariperheellisille, joiden perheisiin kuuluu kouluikäinen lapsi tai lapsia.

Pro sateenkaariperheet – Näkuvä julkinen ryhmä, joka on tarkoitettu kaikille sateenkaariperheiden kannattajille. Tähän ryhmään kuuluvat kaikki, jotka kannattavat sateenkaariperheitä ja tietysti myös itse sateenkaariperheiden jäsenet.

Project Rainbow Family – Näkyvä yksityinen ryhmä, joka on tarkoitettu sateenkaarikansalaisille, jotka haaveilevat/yrittävät/odottavat perheenlisäystä.

Projekti Q – Näkyvä yksityinen ryhmä myöhäisheränneille ja muille heteromuotoisessa suhteessa (ennen sateenkaarielämää) lapsia saaneille suunnattu ryhmä.

Sateenkaariperheet* – Näkyvä yksityinen ryhmä kaikenlaisille sateenkaariperheille ihan kaikkialla Suomessa tai maailmalla.

Sateenkaariperheet tapaamisia – Näkyvä yksityinen ryhmä, jossa kuka vaan voi ilmoitella sateenkaareville perheille suunnatuista tapaamisista tai tapahtumista, kysellä niiden perään tai ehdotella tapaamista.

Sateenkaari-isä(ksi) – Näkyvä yksityinen ryhmä, joka on tarkoitettu kaikille sateenkaarevien perheiden isille, isyydestä haaveileville ja isän roolia toimittaville.

Sateenkaariperheiden sosiaaliset vanhemmat – Näkyvä yksityinen ryhmäkeskustelu- ja vertaistukiryhmä sateenkaariperheiden sosiaalisille vanhemmille.

Sosiaaliset äidit – Näkyvä yksityinen ryhmä sateenkaariperheiden ei-synnyttäneille äideille vertaistuelliseen ja muuhun keskusteluun.

Sukupuoleltaan moninaisten perheet – Näkyvä yksityinen ryhmä kaikille vanhemmille, jotka itse tai joiden ainakin yksi puoliso/kumppani on muunsukupuolinen, trans, sukupuoleton tai muuten binäärisen sukupuolijaon ulkopuolella.

Sukupuoleltaan moninaisten perhekahvila – Julkinen yhteisösivu, jossa yhdistyksen vapaaehtoiset julkaisevat Helsingin sukupuoleltaan moninaisten perhekahvilaan liittyviä tietoja.

Trans-perheiden tapaamiset & keskustelut – Piilotettu yksityinen ryhmä, jonka tarkoitus on yhdistää Suomessa asuvia transtaustaisia vanhempia. Ryhmässä voi käydä keskustelua transerityisistä vanhemmuuden kysymyksistä ja sopia tapaamisista ja tapahtumista. Kysy liittymistä verkkotoiminta@sateenkaariperheet.fi.

Yhden vanhemman sateenkaariperheet – Näkyvä yksityinen ryhmä, joka  on tarkoitettu yhden vanhemman sateenkaariperheellisille, sateenkaariuusperheellisille, apilaperheellisille, ystäväperheellisille ja polyperheellisille, jotka kokevat itsensä ja perheensä (ainakin jossain määrin) yhden vanhemman perheeksi.


HUOM! Puuttuiko tästä joku tärkeä ryhmä, jonka olemassaolosta tiedät ja, joka saattaisi kiinnostaa ja hyödyttää muitakin, ja jonne otetaan uusia jäseniä? Jos huomasit moisen puutteen, vinkkaa vertaistoiminnan koordinaattorille. Jos ryhmää ei löydy, vertaistoiminnan koordinaattorilta saat apuja, kehen kannattaa olla yhteydessä.