Neuvonta ja tuki

Pohdituttaako perheen perustaminen? Onko haasteita viranomaistahojen, palveluiden tai suvun kanssa? Kuinka toimii KELA ja hedelmöityshoitoklinikat? Kuinka lakeja tulkitaan? Mietityttääkö jokin asia arjessa, perhe-elämässä tai lasten asioissa?

Neuvontapuhelin ja -sähköposti ovat kesätauolla 5.7.-15.8.2021.

Puhelin
Neuvontaa saa numerosta 050-321 0048 kaksi kertaa viikossa soittoaikoina:
keskiviikkoisin kello 12-13
torstaisin kello  9-10

Sähköposti
Kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostitse neuvonta(at)sateenkaariperheet.fi. Sähköposteihin vastataan yleensä kahden arkipäivän kuluessa. Joskus sähköposteja katoaa, eli jos vastausta ei kuulu, kannattaa lähettää kyselyä perään. Tahallaan ei jätetä kenellekään vastaamatta.

Chat
Neuvontapalveluihin kuuluu myös kuukausittainen ´kysy ja keskustele sateenkaariperheydestä -chat´ kello 12-13.30. Chatiin voi tulla keskustelemaan ja esittämään kysymyksiään.

Chatissa kirjoittaessa kannattaa huomioida, että muut chatissa olijat näkevät keskustelun. Muuten neuvontapalvelu on luottamuksellista eikä kysymyksiä tai muita tietoja rekisteröidä millään tavalla. Kun chat päättyy, häviää chat -keskustelu, eikä sitä enää löydy netistä.

Chat-ajat löydät uusimmasta uutiskirjeestä!

Neuvontapuhelin ja -sähköposti ovat kesätauolla 5.7.-15.8.2021.

Ammatillinen tuki

Lue puhelinpalvelun ja tukitapaamisten erityisjärjestelyistä koronavirusepidemian aikana >>

Puhelinpalvelu

Puhelinpalvelu on kiinni juhannusviikolla 21.-25.6. sekä kesätauolla 5.7.-15.8.2021.

Pohdituttaako sinua jokin perhe- tai läheissuhteessasi? Onko sinulla huoli perhetilanteestasi? Huolesi voi koskea esimerkiksi vanhemmuuden jakamisen, uusperheyden, apilaperheyden tai pari- tai monisuhteen haasteita, erotilannetta tai ongelmia läheisten kanssa.

Perhesuhdekeskuksen puhelinpalvelu tarjoaa tukea sateenkaari-ihmisten perhe- ja läheissuhteisiin. Perhetyöntekijä, perhe- ja paripsykoterapeutti Terhi Väisänen on tavoitettavissa:

numerosta 050 444 4446
maanantaisin klo 15–17
perjantaisin klo 8–10.

Oletpa itse sateenkaari-ihminen tai sateenkaari-ihmisen vanhempi, puoliso, sisarus, lapsi tai muu läheinen, voit keskustella tilanteesta perhetyöntekijämme kanssa. Jo yksi keskustelu ammattilaisen kanssa voi auttaa.

Tukikeskustelut

Perhesuhdekeskus tarjoaa maksutonta tukea myös erillisten tukikeskusteluiden muodossa haastaviin perhetilanteisiin, joihin ei saa tukea julkisista palveluista. Tukikeskustelu on mahdollista toteuttaa kasvokkain Helsingin toimitiloissa, Skypen välityksellä tai puhelimitse. Ota yhteyttä perhetyöntekijäämme puhelinpalvelumme kautta.

Kaikki ammatilliset ja valtakunnalliset sateenkaaripalvelut

Sateenkaariperheiden ja Perhesuhdekeskuksen palvelut on kuvattu tarkemmin tämän sivun yläosassa.
Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen, Sinuiksi-palvelun ja Helsinki Pride -yhteisön palvelukuvaukset löytyvät alta.

Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus antaa ammatillista tukea ja neuvontaa sukupuolivähemmistöihin kuuluville ja sukupuoltaan pohtiville ihmisille sekä heidän läheisilleen. Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus tarjoaa asiantuntija- ja koulutuspalveluita ja kokoaa yhteen tuoreinta tietoa sukupuolen moninaisuudesta.

Tukea puhelimitse on saatavilla:

  • keskiviikkona klo 14–16 numerossa 050 371 6899
  • torstaina klo 15.15–17 numerossa 050 303 1522
  • perjantaina klo 12–14 numerossa 050 326 4504.

Sähköpostituki on saatavilla osoitteesta miska.salakka@seta.fi.

Ajanvaraus tapaamiseen työntekijän kanssa tehdään sähköisessä ajanvarauksessa osaamiskeskuksen verkkosivuilla.

Vertaisryhmät sukupuolivähemmistöön kuuluville, sukupuoltaan pohtiville, kumppaneille ja läheisille kokoontuvat säännöllisesti Helsingissä. Eri puolilla Suomea on mahdollisuus keskustella vertaiskeskustelijan kanssa.

Palvelut on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä tulkkiavusteisesti.

Sinuiksi-palvelu antaa ammatillista neuvontaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ja identiteettiään pohtiville ihmisille sekä heidän läheisilleen. Yhteydenoton aiheita voivat olla seksuaalinen suuntautuminen, seksi ja seksuaalisuus, sukupuoli-identiteetti sekä sukupuolen ilmaisu.

Puhelinpäivystys on auki maanantaina klo 13-15 ja torstaina klo 19-21 numerossa 044 300 2355.

Yhteyttä voi ottaa myös verkkosivujen anonyymin kysymyspalstan kautta. Lisäksi on mahdollisuus tapaamiseen työntekijän kanssa.

Vertaistukea on tarjolla Sinuiksi-chateissa verkossa sekä puhelinvertaisen kanssa.

Palvelu on saatavilla suomeksi ja englanniksi.

Helsinki Pride -yhteisö ry tarjoaa ammatillista neuvontaa ja ohjausta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville, identiteettiään pohtiville ja heidän läheisilleen erilaisissa identiteettiin liittyvissä erityistukea vaativissa elämäntilanteissa.

Puhelinneuvonnan lisäksi Helsinki Pride -yhteisö tarjoaa tukikeskusteluita omaan identiteettiin liittyvien elämäntilanteiden ja kokemusten käsittelyyn Helsingissä. Tapaamisajat ovat ensisijaisesti nuorille ja nuorille aikuisille sekä turvapaikanhakijoina Suomeen saapuneille.

Löydät Helsinki Pride -yhteisön puhelinajat ja palvelut eri kielillä Helsinki Pride -yhteisön verkkosivuilta.