Neuvonta ja tuki

Neuvonta

Kesätauko neuvontapalveluissa 1.7. – 11.8.

Pohdituttaako perheen perustaminen? Onko haasteita viranomaistahojen, palveluiden tai suvun kanssa? Kuinka toimii KELA ja hedelmöityshoitoklinikat? Kuinka lakeja tulkitaan? Mietityttääkö jokin asia arjessa, perhe-elämässä tai lasten asioissa?

Puhelin

Neuvontaa saa numerosta 050-321 0048 kaksi kertaa viikossa soittoaikoina:
keskiviikkoisin kello 12-13
torstaisin kello  9-10

Sähköposti

Kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostitse neuvonta(at)sateenkaariperheet.fi. Sähköposteihin vastataan yleensä viikon kuluessa. Joskus sähköposteja katoaa, eli jos vastausta ei kuulu, kannattaa lähettää kyselyä perään. Tahallaan ei jätetä kenellekään vastaamatta.

 

Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskuksen tukipalvelut

Pohdituttaako sinua jokin perhe- tai läheissuhteessasi? Onko sinulla huoli perhetilanteestasi? Huolesi voi koskea esimerkiksi vanhemmuuden jakamisen, uusperheyden, kumppanuusperheyden, pari- moni- tai ystävyyssuhteen haasteita, erotilannetta, huolta lapsesta tai ongelmia läheisten kanssa.

Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskus tarjoaa tukea sateenkaareviin perhe- ja läheissuhteisiin niin sateenkaari-ihmisille kuin heidän vanhemmille, puolisoille, sisaruksille, lapsille tai muille läheisilleen. Jo yksi keskustelu ammattilaisen kanssa voi auttaa!

Kesätauko tukipalveluissa 1.7. – 11.8.

Kesätauon jälkeen puhelinpalvelu on auki keskiviikkoisin klo 10-12. Päivystyschat on auki maanantaisin klo 16-17.

Puhelinpalvelu

Puhelinpalvelu on auki tiistaisin klo 10-12 numerossa 050 444 4446. Puhelimeen vastaa Perhesuhdekeskuksen suhdetyön asiantuntija.

Päivystyschat

Päivystyschat on auki torstaisin klo 15-16 Hyvä kysymys -sivustolla (linkki sivulle). Chattiin ei tarvitse rekisteröityä. Päivystyschat on anonyymi kahdenkeskinen chat-keskustelu Perhesuhdekeskuksen työntekijän kanssa.

Tukikeskustelut

Perhesuhdekeskus tarjoaa maksutonta tukea myös erillisten tukikeskusteluiden muodossa haastaviin perhe- ja suhdetilanteisiin, joihin liittyy sateenkaarierityisiä kysymyksiä. Yhteydenotto tehdään aina ensin puhelinpalveluun tai päivystyschatiin, jossa työntekijän kanssa kartoitetaan tilannetta ja sopivaa jatkopalvelua. Mahdollinen tapaaminen voidaan toteuttaa videopuhelun tai puhelinkeskustelun muodossa tai kasvotusten Helsingin toimitiloissa. Tapaamisia sovitaan yksi kerrallaan.

 

Kaikki ammatilliset ja valtakunnalliset sateenkaaripalvelut

Sateenkaariperheiden ja Perhesuhdekeskuksen palvelut on kuvattu tarkemmin tämän sivun yläosassa.
Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen, Sinuiksi-palvelun ja Helsinki Pride -yhteisön palvelukuvaukset löytyvät alta.

Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus antaa ammatillista tukea ja neuvontaa sukupuolivähemmistöihin kuuluville ja sukupuoltaan pohtiville ihmisille sekä heidän läheisilleen. Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus tarjoaa asiantuntija- ja koulutuspalveluita ja kokoaa yhteen tuoreinta tietoa sukupuolen moninaisuudesta.

Tukea on saatavilla puhelimitse, sähköpostilla ja tapaamisissa työntekijän kanssa. Yhteystiedot, puhelinajat ja linkki ajanvaraukseen löytyvät kootusti Setan verkkosivuilta. Tarjolla on myös vertaistukiryhmiä eri ikäisille ja eri elämäntilanteessa oleville.

Sinuiksi-palvelu antaa ammatillista neuvontaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ja identiteettiään pohtiville ihmisille sekä heidän läheisilleen. Yhteydenoton aiheita voivat olla seksuaalinen suuntautuminen, seksi ja seksuaalisuus, sukupuoli-identiteetti sekä sukupuolen ilmaisu.

Neuvontaa ja tukea on saatavilla puhelimitse, tapaamisissa työntekijän kanssa ja anonyymillä kysymyspalstalla. Yhteystiedot, puhelinpäivystyksen ajat ja linkki kysymyspalstalle löytyvät Sinuiksi-palvelun verkkosivuilta. Tarjolla on myös vertaistukea Sinuiksi-chateissa.

Helsinki Pride -yhteisö ry tarjoaa ammatillista neuvontaa ja palveluohjausta seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Together-työ tarjoaa tukea seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville turvapaikanhakijoille, pakolaistaustaisille ja maahanmuuttajataustaisille.

Neuvontaa ja tukea on saatavilla puhelimitse, sähköpostilla ja tapaamisissa työntekijän kanssa. Yhteystiedot ja puhelinajat löytyvät Helsinki Pride -yhteisön verkkosivuilta.