Saavutettavuus

Tämä saavutettavuusseloste koskee sateenkaariperheet.fi-sivustoa. Olemme arvioineet palvelujen saavutettavuuden itse. Selostetta on viimeksi päivitetty 29.3.2023.

Verkkosivuston saavutettavuus

Sivusto täyttää saavutettavuusvaatimukset tällä hetkellä välttävästi ja visuaalinen, rakenteellinen, tekninen ja sisällöllinen saavutettavuuden arviointi WCAG 2.1 A ja AA-kriteeristöä vastaan tarvitaan. Vetoamme tilapäisesti kohtuuttomaan rasitteeseen (avaa saavutettavuusvaatimukset.fi uuteen välilehteen), jossa pienelle organisaatiolle ei ole ollut taloudellisesti ja ajallisesti mahdollista tehdä suuria saavutettavuusparannuksia tarvittavassa ajassa. Pieniä saavutettavuusparannuksia teemme jatkuvasti ja uudet sisällöt tuotetaan saavutettavasti. Tavoitteenamme on, että vuoteen 2025 mennessä sivusto täyttäisi WCAG 2.1 A ja AA -kriteeristön vaatimukset, mikäli saamme kehitystyölle tarvittavan rahoituksen.

Sivuilta löytyvät esitteemme ovat pdf-tiedostoina olevia näköispainoksia eivätkä vanhimmat niistä täytä saavutettavuusvaatimuksia. Nämä esitteet on julkaistu ennen syyskuuta 2018.

Sivuille on linkitetty Sateenkaariperheiden YouTube-kanavalta löytyviä videoita, joissa ei ole tekstitystä. Kaikki nämä videot on julkaistu vuonna 2017. Youtube-kanavalle jäävät suoran lähetyksen tallenteet tekstitämme ja teemme saavutettavaksi viimeistään 14 vuorokautta ensilähetyksen jälkeen.

Huomasitko muita saavutettavuuspuutteita?

Käyttäjällä on oikeus saada sivujen sisältö saavutettavuusvaatimukset toteuttavassa muodossa (tai muulla hänelle sopivalla tavalla), jos sisältö tai palvelu on oleellinen käyttäjän etujen, oikeuksien tai velvollisuuksien selvittämiseksi tai toteuttamiseksi. Kerro saavutettavuuspuutteista meille niin selvitämme asian. Voit kertoa saavutettavuuspuutteista lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@sateenkaariperheet.fi

Viesteihin pyritään vastaamaan 14 päivän kuluessa. Mikäli et saa vastausta tai et ole tyytyväinen vastaukseen, voit ottaa yhteyttä Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Löydät yhteydenottolomakkeen ja yhteystiedot Aluehallintoviraston verkkosivuilta.