Tervetuloa Sateenkaariperheiden vapaaehtoisten materiaalipankkiin!

Vapaaehtoisen materiaalipankki on sinun työkalusi! Löydät täältä mm. vapaaehtoisen oppaan (josta löydät vastaukset ja ohjeet lähes kaikkiin vertais- ja vapaaehtoistoimintaan liittyviin kysymyksiin), ajankohtaiset vapaaehtoistoiminnan tapahtumat ja ilmoittautumiset sekä muuta hyödyllistämateriaalia, kuten koulutuksia ja tekemistä vertaistoimintaan. Materiaalipankki kehitetään ja päivitetään aktiivisesti ja kuulemme mielellämme siihen liittyviä toiveita!


Vapaaehtoissopimuksella voit liittyä vapaaehtoiseksi tai ilmoittaa muutoksista tiedoistasi ja toiveistasi vapaaehtoistoiminnan koordinoimista varten!

Ilmoita tapahtumasi tapahtumakalenteriin (verkkolomake)

Hallintohimmelistä löydät yhdistyksen työtä ja toimintaa ohjaavat säännöt, suunnitelmat ja strategiat!

Sateenkaariperheiden YouTube-kanavalta voit katsoa myös viiden sateenkaariperheen koskettavat tarinat “Perheitä sateenkaaren väreissä” -videosarjassa!

Tutustu myös jäsenetuihimme, tue työtämme ja liity jäseneksi!


Ajankohtaiset ilmoittautumiset ja vapaaehtoisille suunnatut tapahtumat

Ei ilmoittautumisia tällä hetkellä.


Vapaaehtoisen opas

Vapaaehtoisen opas on työkalu sinulle vapaaehtoisemme, josta löydät vastaukset useimpiin kysymyksiin ja ongelmiin. Kaikki linkit ohjaavat .pdf-tiedostoihin ellei toisin mainita.

Vapaaehtoistyö Sateenkaariperheissä

Vapaaehtoistoiminta ja vertaisohjaajuus

Toiminnan järjestäminen

Turvallisuus

Vapaaehtoisen tuki

Koulutukset

Vapaaehtoisille tarkoitetut koulutukset, kuten Turvallisemman tilan -koulutus löytyy salasanalla suojatulta sivulta täältä >> 

Pyydä salasana vertaistoiminnan koordinaattorilta sähköpostitse emilia.metsa@sateenkaariperheet.fi.


Muita hyödyllisiä materiaaleja

Paikallistoiminta/-tiimit

Tapahtumaviestintä

Canva

Canva on selaimella toimiva työkalu, jolla voit luoda esimerkiksi erilaisia somekuvia, kollaaseja ja julisteita. Canvassa on useita ilmaisia pohjia kuville, mutta maksullisia sitäkin enemmän, joita pääset vapaasti käyttämään osana Sateenkaariperheiden canvatiimiä. Löydät Canvasta valmiina logomme, brändivärimme ja fonttimme. Canva on kätevä työkalu, joka soveltuu erityisen hyvin kiireiselle käyttäjille, jolla ei ole aikaa tutustua haastavampiin graafisiin työkaluihin.

Miten vaikutan vapaaehtoisena?

  • Miten toimia, jos media ottaa yhteyttä tai haluaisit itse ottaa paikalliseen mediaan yhteyttä? Tutustu Setan Mediaoppaaseen, josta saat vinkkejä esim. haastattelun antamiseen. Paikallislehtiin kannattaa ehdottomasti tarjota haastattelua/juttuvinkkejä sateenkaariperheistä. Kun toimittaja antaa kirjoittamansa jutun sinulle tarkistettavaksi, lähetä se myös viestintäpäällikölle vilppu.jarvinen@sateenkaariperheet.fi niin hän tsekkaa yhdistystä koskevat faktat.
  • Minäkö sateenkaariperheaktivisti 2024 (pdf) -koulutus

Lomakkeet

Oppaita, julkaisuja ja muuta materiaalia

Muiden toimijoiden hyviä materiaaleja tapahtumasuunnittelun avuksi:

Tekemistä tapahtumiin lapsille ja perheille

Tekemistä aikuisille tapahtumiin

  • Tunnista vahvuutesi vanhempana -työpaja (pdf) Ohje ja tulostettavat materiaalit työpajaan, joka voimaannuttaa ja vahvistaa itsetuntoa vanhempana. Työpajan voi järjestää esimerkiksi aikuisten vertaisryhmän yhtenä tapaamisena tai järjestää sen pohjalta tapahtuma vaikkapa prideille. Työpaja sisältää kaksi erilaista tehtävää – löytöretki ja vahvuusvarasto – jotka voi sisällyttää molemmat tai mikäli haluaa lyhyemmän kokonaisuuden, voi jättää löytöretki-tehtävän pois.