Toimintamme vaihtaa osoitetta Helsingissä!

Olemme pitkällisen etsinnän tuloksena löytäneet Sateenkaariperheet ry:lle, Perhesuhdekeskukselle, Kumppanuusvanhemmaksi-hankkeelle ja Monimuotoiset perheet -verkostolle uudet toimitilat! Helsingin toimintamme, perhekahvilat ja muut tapaamiset siirtyvät uusiin toimitiloihin Helsingin Merihakaan kesäkuussa. Emme siis järjestä omissa tiloissamme toimintaa ajalla 29.5.-26.6. – mutta muualla kyllä!

Miksi muutamme?

Nykyiset tilamme Sörnäisissä ovat palvelleet meitä hyvin, mutta toiminnan jatkuvan kasvun johdosta vanhat tilat ovat käyneet pieneksi. Nykyiset tilat ovat myös hyvin esteelliset ja paikoin peruskorjauksen tarpeessa. Uusien tilojen kokonaispinta-ala tulee olemaan noin 500 neliötä eli tilamme moninkertaistuvat aiempaan verrattuna. Tiloissa on yli kaksi kertaa suurempi sali erilaisia tapahtumia varten, suuri keittiö-/kahvilatila, noin 3 x suurempi lasten leikkitila, neuvotteluhuone, huomattavasti suurempi tila tukitapaamisille sekä runsaasti muuta tilaa oleskeluun, leikkiin, työntekoon ja lastenvaunuparkille. Tilat ovat myös aiempaa esteettömämmät ja tarkat esteettömyystiedot päivitämme verkkosivuillemme ennen uusien tilojen käyttöönottoa.

Missä uudet tilat sijaitsevat ja milloin ne avataan?

Tilat sijaitsevat heti uuden rakenteilla olevan Hakaniemen torin suunnasta tulevan Näkinsillan (jalankulkusilta) päässä Merihaan puolella osoitteessa Haapaniemenkatu 7-9 C, 2. kerroksessa. Avaamme ovet jälleen Helsinki Pride -viikolla 26.6. alkaen. Toivotamme uudet ja vanhat tapahtumakävijät sekä yhteistyökumppanit tervetulleiksi tutustumaan upouusiin tiloihimme!

Järjestetäänkö Helsingin tiistaiperhekahvilaa ajalla 29.5.-26.6.?

Kyllä! Toimitilojen sulun aikana Helsingin perhekahvila järjestetään edelleen tiistaisin – yhteistyössä HAM Helsingin taidemuseon ja Espoon Museo Leikin kanssa!

Osana #PerhePridea yhdistyksen perhekahvila kokoontuu 6.–20.6. tiistaiaamupäivisin HAMin taidepajassa tai HAM-salissa kello 10-12.30 ja iltapäivällä kello 14-17 perheet voivat osallistua näyttelyvierailulle sekä taidepajaan. Iltapäivän ohjelma vaihtelee ikäryhmän mukaan ja toiminta on mietitty ikäkauteen sopivaksi. Taidepajat ohjaa HAMin työntekijät ja mukana on Sateenkaariperheet ry:n vapaaehtoisia.

Tiistai 30.5.

 • Perhekahvila klo 10-12:30 Museo Leikissä Espoon Tapiolassa
 • Osoite: Museo Leikki, Ahertajantie 3, 02100 Espoo
 • Esteettömyystiedot Museo Leikistä info(a)museoleikki.fi tai 050 590 0137
 • Saapuminen: museoleikki.fi/info/liikenneyhteydet/

Tiistai 6.6. 

 • Perhekahvila klo 10–12:30 HAM-salissa
 • Osoite: Tennispalatsi, Eteläinen Rautatiekatu 8, Helsinki. Pääoven yläpuolella on lippa, jonka päällä on Lokki-veistos. Osallistujat noudetaan museon pääovelta.
 • Näyttelyvierailu ja taidepaja klo 14–16: 0–3-vuotiaille ja heidän huoltajilleen HAMin taidepajassa. Tutustumme Kevätlaitumelle-näyttelyyn, joka tarjoaa mahdollisuuden sukeltaa värikkääseen ja elämykselliseen maailmaan. Näyttelyarkkitehtuuri on suunniteltu erityisesti lasten mittakaavaan sopivaksi ja tarinalliset teokset herättelevät mielikuvitusta. Moniaistisessa taidepajassa lapset pääsevät ilmaisemaan itseään kuvallisesti erilaisilla syötävillä väreillä.

Tiistai 13.6.

 • Perhekahvila klo 10–12:30 HAMin taidepajassa
 • Osoite: Tennispalatsi, Eteläinen Rautatiekatu 8, Helsinki. Pääoven yläpuolella on lippa, jonka päällä on Lokki-veistos. Osallistujat noudetaan museon pääovelta.
 • Näyttelyvierailu ja taidepaja klo 14–16: 3-10-vuotiaille ja heidän huoltajilleen HAMin taidepajassa. Tutustumme Kevätlaitumelle-näyttelyyn, joka tarjoaa mahdollisuuden sukeltaa värikkääseen ja elämykselliseen maailmaan. Näyttelyarkkitehtuuri on suunniteltu erityisesti lasten mittakaavaan sopivaksi ja tarinalliset teokset herättelevät mielikuvitusta. Taidepajassa maalaamme ja teemme teoksia näyttelyn teemoista.

Tiistai 20.6.

 • Perhekahvila klo 10–12:30 HAM-salissa
 • Osoite: Tennispalatsi, Eteläinen Rautatiekatu 8, Helsinki. Pääoven yläpuolella on lippa, jonka päällä on Lokki-veistos. Osallistujat noudetaan museon pääovelta.
 • Näyttelyvierailu ja taidepaja klo 14-16: +10-vuotiaille ja heidän huoltajilleen HAMin taidepajassa. Tutustumme Kevätlaitumelle-näyttelyyn, joka tarjoaa mahdollisuuden sukeltaa värikkääseen ja elämykselliseen maailmaan. Näyttelyarkkitehtuuri on suunniteltu erityisesti lasten mittakaavaan sopivaksi ja tarinalliset teokset herättelevät mielikuvitusta. Taidepajassa maalaamme ja teemme teoksia näyttelyn teemoista.

Tiistai 27.6.

 • Perhekahvila Sateenkaariperheiden uusissa toimitiloissa (Haapaniemenkatu 7-9 C 2. krs)
 • Näyttelyvierailu ja taidepaja klo 14–16: teini-ikäisille ja heidän huoltajilleen HAMin taidepajassa. Tutustumme Helsinki Biennaali 2023: Uusia suuntia voi syntyä -näyttelyyn, jossa sukellamme meren syvyyksiin, löydämme aarteita joen pohjasta ja kuulemme saarella asuvien ihmisten tarinoita. Toista kertaa järjestettävän Helsinki Biennaalin teoksia löytyy tänä vuonna yhä enemmän myös mantereelta Vallisaaren lisäksi ja HAM on yksi näistä kohteista. Taidepajassa maalaamme merilevämaaleilla, tutkimme luonnonmateriaaleja mikroskoopilla ja teemme teoksia näyttelyn teemoista.
Huom! Taidepajoihin on ennakkoilmoittautuminen (paikkoja rajoitetusti). Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella.

Pohjapiirros Sateenkaariperheet ry:n toimitiloista Merihaassa

Lisätiedot muuttoon liittyen:

Juha Jämsä
Sateenkaariperheet ry:n toiminnanjohtaja
044 997 1956
juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi

Lisätiedot tapahtumista:

Emilia Metsä
Sateenkaariperheet ry:n vertaistoiminnan koordinaattori
050 465 4775
emilia.metsa@sateenkaariperheet.fi