Sateenkaariperhepäivä 2023: Mikä on perheenne supervoima?

Kuvassa teksti "Meidän perheen supervoima" ja tunnisteet #Sateenkaariperhepäivä2023 ja #IFED2023

Jokaisessa perheessä on supervoimia – oli kyse sitten aikuisesta tai lapsesta. Sateenkaariperheet ry:ssä haluamme perinteisen sateenkaariperhepäivän (International Family Equality Day) kunniaksi kannustaa perheitä voimaantumaan omista arjen supervoimistaan ja tekemään niitä näkyväksi! Onko lapsesi supertaitava sormivärittäjä tai ruokakaukalon käyttäjä? Entä oletko itse parhaimmillasi makkaratikkujen vuolennassa tai pipien puhaltamisessa pois? Arjen sankaruus ei kysy punaista viittaa tai yliluonnollisia kykyjä – kerro meille juuri sinun perheesi supervoimista!

Jaa meille supervoimasi ja voita lautapeli!

Kerro meille haluamassasi muodossa (teksti, kuva, video, ääni) perheesi supervoimasta 30.4. mennessä, niin jaamme sen somessamme 7.5. Kansainvälisen sateenkaariperhepäivän kunniaksi! Voit myös osallistua arvontaan, jonka voittaja saa valita perheelleen haluamansa lautapelin lautapelit.fi-valikoimasta. Jaamme sateenkaariperheiden supervoimia sosiaalisen median kanavissamme Facebookissa ja Instagramissa (linkit aukeavat uuteen välilehteen) 17.-8.5. välisenä aikana. Kyseessä ei ole kilpailu emmekä etsi parasta tuotosta, joten älä kanna huolta laadusta.

Jaa supervoimasi ja osallistu arvontaan tällä lomakkeella (aukeaa uuteen välilehteen)

Voit myös osallistua kampanjaan mainitsemalla sosiaalisen median julkaisuissasi @sateenkaariperheet ja käyttämällä aihetunnisteita #Sateenkaariperhepäivä #IFED2023 #InternationalFamilyEqualityDay.

Mikä Sateenkaariperhepäivä?

Tänä vuonna 7.5.2023 vietettävän Sateenkaariperhepäivän kansainvälinen teema on ”Power up families”. Päivän tarkoituksena on voimaannuttaa sateenkaariperheitä, tuoda perheitä yhteen ja tehdä sateenkaariperheiden monimuotoisuutta näkyväksi sekä kirvoittaa keskustelua siitä, mitä sateenkaariperheiden aseman parantamiseksi pitää vielä tehdä. Sateenkaariperhepäivää on juhlittu vuodesta 2012 alkaen pitkin maailmaa toukokuun ensimmäisenä sunnuntaina. Tutustu sateenkaariperhepäivän tapahtumiin ympäri Suomen täältä (aukeaa uuteen välilehteen) tai tilaamalla uutiskirjeemme (aukeaa uuteen välilehteen).

Lisätietoja kampanjasta antaa:

Viestinnän asiantuntija Vilppu Järvinen, vilppu.jarvinen@sateenkaariperheet.fi

Lisätietoja sateenkaariperhepäivän tapahtumista antaa:

Vertaistoiminnan koordinaattori Emilia Metsä, emilia.metsa@sateenkaariperheet.fi