Ohjelmaa Helsinki Pride 2021 -viikolla

Tätä sivua on viimeksi päivitetty 28.6.2021.

Sateenkaariperheet ry ja Perhesuhdekeskus järjestävät yhteistyökumppaneiden kanssa runsaasti ohjelmaa päivittäin koko Helsinki Pride -viikon ajan! Löydät tapahtumat kootusti alta.

Koronarajoitusten takia monien tilaisuuksien osallistujamäärää on jouduttu rajoittamaan ja näihin tilaisuuksiin on ennakkoilmoittautuminen. Tilaisuuksiin saattaa tulla viime hetken muutoksia. Tarkistathan aina ennen tilaisuutta, onko muutoksia tullut. Ennakkoilmoittautuneita tiedotetaan esimerkiksi jos tilaisuus joudutaan siirtämään verkkoon tai perumaan.

Tilaisuudet, joiden paikaksi merkitty Kurvi, järjestetään Sateenkaariperheet ry:n toimitiloissa, osoitteessa Hämeentie 29, Helsinki. Ovi löytyy Picnicin ja R-kioskin välistä. Ovisummeri R-kioskin ovenpielessä. Hissillä tai portaita seitsemänteen kerrokseen.

Kurvin tilat eivät valitettavasti ole esteettömät. Henkilöhissin ovi on 72 cm ja ovi rappukäytävään 91 cm leveä. Käytössä on leveä tavarahissi, jolle vie jyrkkä tie. Tavarahissin saa käyttöön kertomalla tarpeesta etuoven summerin kautta tai ottamalla etukäteen yhteyttä tilaisuuden järjestäjään. Ulko-ovella ja keittiöön 2 cm kynnys. Ei esteetöntä WC:tä.

Maanantai 28.6.

PERUTTU: Klo 15–18 Sateenkaariperheaikuisten vertaishetki. Huom! Vertaishetki on peruttu!
Klo 17–19 Haasteita läheisten kanssa, verkko: Zoom. Lisätietoja ja ilmoittautuminen. (Järjestäjä Perhesuhdekeskus)
Klo 18–20.30 Vanhemmuuskumppanuusilta, verkko: Zoom. Lisätietoja ja ilmoittautuminen.

Tiistai 29.6.

Klo 10–12.30 Perhekahvila, Kurvi. Rajoitettu osallistujamäärä. Ennakkoilmoittautuminen: hki.ilmot@sateenkaariperheet.fi. Lisätietoja.
Klo 16.30–18.30 Miten miehet tekevät lapsia -tilaisuus, Kurvi.
Klo 17-18 Retki Fazerille, Fazer Experience Vierailukeskus, Fazerintie 6, 01230 Vantaa. Koko perheen retki Fazerille, omavastuuhinta aikuiset 7 € ja lapset 5 €. Ennakkoilmoittautuminen: hki.ilmot@sateenkaariperheet.fi Mukaan mahtuu 50 ensimmäisenä ilmoittautunutta (vielä on tilaa, su 27.6. tilanne). Lisätietoja.
Klo 17–18 Verkkoluento läheisille: Mikä ihmeen sateenkaari? verkko: Teams Live Event. Lisätietoja ja linkki luennolle. (Järj. PSK)
Klo 18.15–19.15 Verkkovertaiskeskustelu läheisille, verkko: Teams. Lisätietoja ja ilmoittautuminen. (Järj. PSK)
Klo 18.30–20.30 Sateenkaareva isyys, Kurvi. Tervetuloa kaikki isäksi itsensä kokevat, isyydestä haaveilevat ja muut isänmieliset. Ohjelmassa vapaamuotoista osallistujien kiinnostuksesta tai ajankohtaisista asioista kumpuavaa keskustelua tee- ja kahvikupin äärellä.

Keskiviikko 30.6.

Klo 16.30–18.30 Sukupuoleltaan moninaisten perhekahvila. Perhekahvilaan ovat tervetulleita kaikki perheet joissa joku perheen jäsenistä on sukupuoleltaan moninainen. Myös perhettä suunnittelevat ovat tervetulleita. Lisätietoja Facebook-tapahtumasta. Ennakkoilmoittautuminen joko vastaamalla Facebook-tapahtumaan tai sähköpostilla: hki.ilmot@sateenkaariperheet.fi
Klo 17–18.30 Other athletes lift weights, cheerleaders lift athletes, HAC Training Center, Ristipellontie 1 A. Lajikokeilu noin 12–16-vuotiaille sateenkaarinuorille, sateenkaariperheiden lapsille ja heidän kavereilleen ja liittolaisilleen. Lisätietoja.
Klo 18.30–20.30 Myöhäisheränneet, Kurvi. Tapaaminen ihmisille, jotka ovat eläneet heterosuhteessa ja jotka ovat eronneet tai harkitsevat sitä homo-/bi-/queer- tai sukupuoli-identiteetin löytymisen myötä tai elävät yhä heteronormatiivisessa suhteessa, mutta ovat tai haluaisivat olla (myös) sateenkaarevassa suhteessa. Ryhmässä jaetaan kokemuksia ratkaisevasta elämänmuutoksesta, sen harkitsemisesta, erilaisista suhteista (ex)puolisoihin, lastenkasvatuksesta ja ulostulosta sekä saadaan ideoita ja vertaistukea elämäntilanteeseen. Huom! Myös lapsettomat ovat lämpimästi tervetulleita. Ennakkoilmoittautuminen tapahtumaan. Lisätietoja.

Torstai 1.7.

Klo 16.30–18.30 Alkutaipale-tapaaminen, Kurvi. Rajoitettu osallistujamäärä. Ennakkoilmoittautuminen: hki.ilmot@sateenkaariperheet.fi. Lisätietoja.
Klo 18–19 Verkkoluento: Vähemmistöstressi ja sateenkaari-ihmisten ihmissuhteet, verkko: Teams Live Event. Lisätietoja ja linkki luennolle. (Järj. PSK)
Klo 18–20 Miten lapsia tehdään -tilaisuus, verkko: Zoom. Ennakkoilmoittautuminen ja lisätietoja.
Klo 18.30–20.30 Sosiaaliset vanhemmat, Kurvi. Rajattu osallistujamäärä. Ennakkoilmoittautuminen: hki.ilmot@sateenkaariperheet. Lisätietoja.
Klo 20–21 Vertaischat sateenkaarevien lasten ja nuorten vanhemmille, verkko: Hyvä kysymys -sivusto. Lisätietoja ja linkki chattiin. (Järj. PSK)

Perjantai 2.7.

Klo 10–12.30 Perhetapaaminen, Kurvi. Rajoitettu osallistujamäärä. Ennakkoilmoittautuminen: hki.ilmot@sateenkaariperheet.fi. Lisätietoja.
Klo 16.30–18.30 Polyperhemiitti, Kurvi. Tapaaminen polyperheille, joissa on lapsia tai lapset ovat suunnitteilla. Mukavaa yhdessäoloa ja jakamista. Rentoa juttelua ja kahvittelua. Mukaan mahtuu 20 ensin ilmoittautunutta. Ilmoittaudu: hki.ilmot@sateenkaariperheet.fi. Lisätietoja.
Klo 17–19 Sateenkaariperheiden koululaiset, Kuusijärven ulkoilualue, Vantaa. Sateenkaariperheiden koululaiset vanhempineen kokoontuvat Kuusijärven ulkoilualueelle perjantai-ilotteluun. Ratkaisuverstas tarjoaa perheille mobiililaitteilla pelattavan ulkopakopelin, jossa liikutaan Kuusijärven ympäristössä. Ilmoittaudu saadaksesi henkilökohtaisen osallistumiskoodin: hki.ilmot@sateenkaariperheet.fi

Lauantai 3.7.

Klo 10.30– Perhepiknik, Leikkipuisto Linja, Toinen linja 6. Lisätietoja.

Sunnuntai 4.7.

Klo 15– Perheretki Vallisaareen. Tutustutaan luonnonkauniiseen ja historialliseen Vallisaareen. Opastus sopii koko perheelle. Ja lopuksi syödään tietysti eväitä. Tapaaminen klo 15 Vallisaaressa laiturin juurella. Suosittelemme varaamaan etukäteen paikan Vallisaaren suuntaan klo 14.30 menevältä lautalta. Lippukauppa. Säävaraus, sadesäällä retkeä ei pidetä.

 

Katso kaikki Helsinki Pride -viikon ohjelma.