Ohjelmaa Helsinki Pride 2019 -viikolla

Sateenkaariperheet ry, Perhesuhdekeskus ja Väriä perhehoitoon -hanke järjestävät runsaasti ohjelmaa päivittäin koko Helsinki Pride -viikon ajan! Löydät tapahtumat kootusti alta. Nämä ja kaikki muut Helsinki Pride -viikon tapahtumat löydät täältä >>

Tilaisuudet, joiden paikaksi merkitty Kurvi, järjestetään Sateenkaariperheet ry:n toimitiloissa, osoitteessa Hämeentie 29, Helsinki. Ovi löytyy Picnicin ja R-kioskin välistä. Ovisummeri R-kioskin ovenpielessä. Hissillä tai portaita seitsemänteen kerrokseen.

Toimitilamme eivät valitettavasti ole esteettömät. Henkilöhissin ovi on 72 cm ja ovi rappukäytävään 91 cm leveä. Käytössä on leveä tavarahissi, jolle vie jyrkkä tie. Tavarahissin saa käyttöön kertomalla tarpeesta etuoven summerin kautta. Ulko-ovella ja keittiöön 2cm kynnys. Ei esteetöntä WC:tä.

Maanantai

VANHEMMUUSKUMPPANUUS-ILTA
ma 24.6.2019 klo 17-20 Kurvissa
Tapahtuma on tarkoitettu kaikille, jotka haaveilevat vanhemmuuskumppanuudesta tai suunnittelevat perustavansa apilaperheen. Illan ensimmäinen osuus koostuu luennosta ja itsetyöskentelystä, jossa voit tulla tietoiseksi omista toiveista ja odotuksista lapsiperheellistymiseen ja vanhemmuuskumppanuuteen liittyen Jälkimmäisessä osiossa keskitytään tutustumaan muihin kumppanuusvanhemmuushaaveilijoihin mm. speed daten avulla. Lisätietoja täällä>>

Tiistai

PERHEKAHVILA
ti 25.6. klo 10-12 Kurvissa
Kaikenlaisille sateenkaareville perheille tarkoitetussa perhekahvilassa mukavaa yhdessäoloa, juttelua, kahvittelua, lasten vapaata leikkiä ja askartelua.
Pride-viikon perhekahvilaan yritämme saada koottua kävijöiden tuomisista myös sateenkaarivaatteiden kierrätyspöydän, joten tuo kiertoon mm. lasten pieneksi jääneet tai muuten ylimääräiset (lasten/aikuisten) sateenkaarivaatteet ja tee samalla uusia löytöjä. Suosittelemme saapumaan mahdollisuuksien mukaan ilman rattaita, sillä säilytystilaa on rajoitetusti.

KYLTTITYÖPAJA
ti 25.6.2019 klo 13-15 Kurvissa
Pride-marssi on mielenosoitus. Kyltit, liput ja muu rekvisiitta ovat olennainen osa sitä.
Mitä sinä haluat mukanaolollasi viestittää? Mikä on räikein ihmisoikeusrikkomus sateenkaarikansaa tai -perheitä kohtaan? Mihin päättäjien ja kansan pitäisi seuraavaksi kiinnittää huomiota? Mikä tärkeä asia kaipaa vielä korjaamista?
Tule tekemään oma kylttisi. Materiaaleja, hyvää meininkiä, ideoita, apua ja kivaa seuraa. Lapset ovat tervetulleita mukaan, mutta yhtä lailla talkoisiin voivat tulla lapsettomatkin ihmiset.

RETKI FAZERILAAN
ti 25.6. klo 15:30-17:30, Fazerin vierailukeskus, Fazerintie 6, 01230 Vantaa
Koko perheen retkellä tutustutaan Fazeriin kokonaan uudella, hauskalla ja inspiroivalla tavalla – kaikilla viidellä aistilla.
Retki on tällä hetkellä täyteen varattu. Ilmoittautuminen varasijoille, hki.ilmot(a)sateenkaariperheet.fi. Mukaan mahtuu 50hlöä. Retken omavastuu: aikuiset 7€, lapset 3-17v 4€, lapset alle 0-2v ilmaiseksi.

SATEENKAAREVA ISYYS
ti 25.6.2019 klo 16:30-18:30 Kurvissa
Isätapaamisiin ovat tervetulleita kaikki isäksi itsensä kokevat, isyydestä haaveilevat ja muut isänmieliset. Ohjelmassa vapaamuotoista osallistujien kiinnostuksesta tai ajankohtaisista asioista kumpuavaa keskustelua tee- ja kahvikupin äärellä. Vertaisohjattu.

MITEN MIEHET TEKEVÄT LAPSIA
ti 25.6.2019 klo 18.30-20.30 Kurvissa
Mies, tule kuulemaan lapsen saamisen mahdollisuuksista ja erilaisista perheellistymisen kokemuksista. Keskustelua kumppanuusvanhemmuudesta, apilaperheydestä, adoptiosta sijaisvanhemmuudesta jne.

LÄHEISINFO SATEENKAARI-IHMISTEN LÄHEISILLE
ti 25.6. klo 17-18:30 Väestöliiton Väentuvassa, os. Kalevankatu 16.
Perhesuhdekeskus järjestää sateenkaari-ihmisten läheisille suunnatun luennon, jossa saa tietoa sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta sekä siitä, kuinka olla tukena sukupuoli- ja/tai seksuaalivähemmistöön kuuluvalle läheiselleen. Lisätietoja täällä >>

Keskiviikko

NEUVONTA-AIKOJA TYÖNTEKIJÄLLE
ke 26.6.2019 klo 10.00-16.00
Pohditteko lapsiperheellistymistä, mietityttävätkö byrokratia-asiat tai sateenkaariperhe-elämä? Tule tunniksi keskustelemaan ja kyselemään mieltä askarruttavista asioista Sateenkaariperheet ry:n työntekijän, Kaisa Niittysen kanssa. Varaa oma tunnin aikasi kaisa.niittynen(a)sateenkaariperheet.fi

VÄRIÄ PERHEHOITOON -INFOPISTE
ke 26.6. klo 11-16  Kansallismuseon kesäpihan mökki, Mannerheimintie 34, Helsinki
Perhehoidon infopiste yhteistyössä Perhehoitokumppanit Suomessa Oy kanssa

SUKUPUOLIVÄHEMMISTÖÖN KUULUVIEN VANHEMMUUSTAPAAMINEN
ke 26.5. klo 16:30-18:30 Kurvissa
Vertaisryhmä on tarkoitettu kaikille transihmisille ja muille sukupuoleltaan moninaisille ihmisille, joilla on lapsi haaveissa, tulollaan tai jo perheessään. Mukavaa yhdessäoloa ja keskustelua läsnäolijoita kiinnostavista ja koskettavista aiheista.
Tilaisuudessa on lastenhoito. Lastenhoitoon toivotaan ilmoittautumista neuvonta(a)sateenkaariperheet.fi

RAKKAUSSUHDETUOKIO, JOHON VOI OSALLISTUA YKSIN, KAKSIN TAI PORUKALLA
ke 26.6. klo 17.30-20.30 Väestöliiton Väentuvassa, os. Kalevankatu 16.
Perhesuhdekeskus järjestää Kaipaan kainaloa – vai kaipaanko kainaloa? -Rakkaussuhdetuokion. Lisätietoja ja ilmoittautuminen täällä >>

ALKUTAIPALEILTA
ke 26.5. klo 18:30-20:30 Kurvissa
Alkutaipale-tapaaminen on tarkoitettu sateenkaariperheestä haaveileville, perhettä suunnitteleville tai perheen jo perustaneille. Juttelemme yhteisistä asioista ja tutustumme toisiimme. Olet tervetullut mukaan olit/olitte sitten aivan alkutaipaleella perhesuunnitelmissasi/-suunnitelmissanne tai jo pidemmälle ehtinyt/ehtineet. Alkutaipale-tapaaminen on kaikille avoin tilaisuus.

Torstai

MYÖHÄISHERÄNNEET ELI HETEROSUHTEESSA AIEMMIN ELÄNEIDEN TAPAAMINEN
to 27.5. klo 16:30-18:30 Kurvissa
Tapaaminen ihmisille, jotka ovat eläneet heterosuhteessa ja jotka ovat eronneet tai harkitsevat sitä homo-/bi-/queer- tai sukupuoli-identiteetin löytymisen myötä tai elävät yhä heteronormatiivisessa suhteessa, mutta ovat tai haluaisivat olla (myös) sateenkaarevassa suhteessa. Ryhmässä jaetaan kokemuksia ratkaisevasta elämänmuutoksesta, sen harkitsemisesta, erilaisista suhteista (ex)puolisoihin, lastenkasvatuksesta ja ulostulosta sekä saadaan ideoita ja vertaistukea elämäntilanteeseen. Huom! Myös lapsettomat ovat lämpimästi tervetulleita.

RETKI SEIKKAILUPUISTO KORKEESEEN
to 27.6.2019 klo 17 Mustikkamaan seikkailupuisto Korkeessa
Lähde mukaan seikkailemaan Mustikkamaan Korkeeseen. Isommat lapset, väh. 120cm, ja aikuiset pääsevät Latvaradoille, josta löytyy 10 eritasoista rataa, jotka sopivasti antavat haastetta kaikentasoisille seikkailijoille. Hiukan pienemmille, 90-140cm, on kolme erilaista Kantorataa max. 1m korkeudella.
Ennakkoilmoittautuminen ti 25.6. mennessä sähköpostitse hki.ilmot@sateenkaariperheet.fi.
Jokaisella alle 10 vuotiaalla latvaradalle menevällä tulee olla oma aikuinen mukana kiipeilemässä.
Omavastuu: Aikuiset ja Latvaradalle menevät lapset 14€/hlö, Kantoradoille menevät 90-140cm lapset 7e/hlö.
Lasten huoltajat voivat kulkea veloituksetta mukana maastossa (huom! Poikkeus latvaradalla alle 10-vuotiaat).
Paikanpäältä löytyy Kahvio Tikka, josta voi ostaa pientä purtavaa ja juotavaa. Korkee Mustikkamaa sijaitsee Mustikkamaan/Korkeasaaren parkkipaikkojen välittömässä läheisyydessä. Puistoon pääsee bussilla 16 Kulosaaren metroasemalta. Osoite: Mustikkamaanpolku, Helsinki.

SOSIAALISTEN VANHEMPIEN ILTA
to 27.6.2019 klo 18.30-20.30 Kurvissa
Tervetuloa keskustelemaan vanhemmuudesta ei-synnyttäneen näkökulmasta!
Ryhmä on tarkoitettu sekä tuleville että jo lapsellisille sosiaalisille vanhemmille. Ryhmän tarkoitus on jakaa tuntemuksia ja kokemuksia, siitä millaista on olla ei-synnyttävä/ei-biologinen vanhempi.

Perjantai

PERHETAPAAMINEN JA TOIVELAULUTUOKIO
pe 28.6. klo 10-12:30 Kurvissa
Mukavaa yhteistä hengailua ja ohjattu toivelaulutuokio, jossa lauletaan ja leikitään klo 10.30-11.15. Tarjolla myös lounasta omavastuuhintaan 0,50 €/hlö.

HAASTEITA SUVUN KANSSA -KESKUSTELUTILAISUUS
pe 28.6. klo 16.30-18.30 Kurvissa
Perhesuhdekeskus järjestää vertaistuellisen tilaisuuden kaikille hlbtiqa+-ihmisille, joiden lapsuusperhe tai muu lähipiiri on tuottanut suhtautumisellaan ja/tai toiminnallaan haasteita, pettymystä tai surua. Entä jos uskonto on tuonut haasteita? Perhe- ja parisuhdepsykoterapeutti Terhi Väisänen sekä yliopistopappi, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen pappi Laura Mäntylä pitävät alustuksen. Mahdollisuus keskustella sukulaisuussuhteisiin liittyvistä haasteista.

MITEN LAPSIA TEHDÄÄN -TILAISUUS
pe 28.6.2019 klo 18.30-20.30 Kurvissa
Info- ja keskustelutilaisuus lapsiperheellistymisestä haaveileville hlbtiqa+-ihmisille. Tilaisuudessa myös mahdollista tavata vanhemmuuskumppania etsiviä. Tilaisuudessa käydään läpi lapsiperheellistymisen mahdollisuudet, kun omasta perheestä ei löydy sekä siittiöitä, munasoluja että kohtua. Lisätietoja täällä >>

Lauantai

KULKUEPÄIVÄN PERHEPIKNIK
La 29.6. klo 10-11:30 Säätytalon puiston aidatussa leikkipuistossa, osoitteessa Ritarikatu 9.
Vapaamuotoinen tapaaminen lapsiperheille. Tänä vuonna kulkue lähtee liikeelle jo klo 12 Senaatintorilta, jonne on Säätytalolta noin puolen kilometrin kävelymatka.
Perhepiknikissä on säävaraus. Mahdollisesta perumisesta ilmoitetaan huonon kelin sattuessa facebookin tapahtumasivulla >>

KOULULAISTEN VARAINKERUUMYYNTI
la 29.6. klo 11-17
Koululaisten varainkeruulipunmyynti alkaa Senaatintorilla klo 11.00
Tapaaminen Helsingin yliopiston päärakennuksen portaiden vieressä. Portailla huolto- ja tapaamispiste klo 12 saakka. Klo 14 myyntiä jatketaan Kaivopuiston puistojuhlassa. Ilmoittaudu mukaan myyjäksi helsinki(a)sateenkaariperheet.fi

KULKUE JA PUISTOJUHLA
la 29.6. klo 12-
Pride-kulkue tuo jälleen kaikki sateenkaarenvärit Helsinkiin. Tervetuloa mukaan mielenilmaukseen yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien puolesta! Kävelemme kulkueena, jotta kukaan ei jäisi yksin, ja muistuttaaksemme, että yhdenvertaisuuden eteen on vielä tehtävä paljon töitä.
Kulkuetta seuraa puistojuhla klo 14–18 Kaivopuistossa. Perheiden yhteinen picnik-alue rakennetaan leikkipaikkaa vinosti vastapäätä isojen puiden katveeseen. Tarkemmat koordinaatit lähempänä tapahtumaa facebookista >> Puistojuhlassa koululaiset myyvät sateenkaarituotteita, lavalla tapahtuu kaikenlaista ja erilaiset järjestöt, kaupalliset tahot sun muut esittelevät toimintaansa kojuissa ja pomppulinnoilla. Myös ruokakojuja.

Lähtöpaikkana toimii Senaatintori, jossa kokoontuminen alkaa klo 11.00. Liikkeelle lähdetään klo 12.00. Kulkue päättyy Puistojuhlaan Kaivopuistoon. Kulkuereitti ilmoitetaan myöhemmin.

Sunnuntai

SATEENKAARISIJAISPERHEIDEN PERHEKAHVILA
30.6. klo 12-15 Sateenkaariperheet ry toimisto, Hämeentie 29 7 krs., Helsinki
Vertaistapaaminen sijaisperheille.

KOULULAISPERHEIDEN MYSTEERIRATA JA PIKNIK
su 30.6.2019 klo 15-17 Katri Valan puisto, Vilhovuorenkuja 18
Koululaiset perheineen seikkailevat ja ratkovat tehtäviä Rabbit Race -mysteeriradassa, jonka tarjoaa Room Escape Running Rabbit. Kisailu kestää tunnin, jonka jälkeen kaikki osallistujat palkitaan ja syödään yhdessä yhdistyksen tarjoamia eväitä.
Kokoontuminen Katri Valan puiston hiekkakentällä.