Suomeksi PÅ svenska In English Tilaa uutiskirje

Parisuhdetoiminta

Seuraavat tapahtumat >>

 

Parisuhteiden hyvinvoinnilla on erityisen suuri merkitys sateenkaariperheissä. Tästä syystä Sateenkaariperheet ry pyrkii tukemaan parisuhteiden hyvinvointia sateenkaariperheissä.

Kaikissa perheissä, joissa vanhemmilla on parisuhde / parisuhteita, niiden toimivuus on lapsen hyvinvoinnin yksi tärkeimpiä turvatekijöitä. Sateenkaariperheissä parisuhteen / parisuhteiden merkitys korostuu useastakin syystä. Sateenkaariperheiden parisuhteet eivät ikävä kyllä vielä saa samanlaista tukea perhepalveluista eikä usein myöskään sukulaisilta ja muilta läheisiltä kuin muut perheet. Samalla perheenjäsenten juridisen aseman puutteet aiheuttavat usein jännitteitä myös perheenjäsenten ja puolisoiden välille. Parisuhteen päättyessä sateenkaariperheessä, lapsen hyvinvointi on erityisen haavoittuvassa asemassa, koska lainsäädäntö ja palvelujärjestelmä eivät kykene riittävästi turvaamaan lapsen edun toteutumista vanhempien keskinäisten ristiriitojen keskellä.

Näistä syistä Sateenkaariperheet ry katsoo, että sateenkaariperheiden parisuhteiden tukeminen on yksi merkittävimmistä tavoista tukea sateenkaariperheiden lasten ja vanhempien hyvinvointia. Parisuhdetoiminta on siksi pysyvä osa yhdistyksen toimintaa. Yhdistys järjestää parisuhdeviikonloppuja ja parisuhde on teemana jokaisella perhevalmennuskurssilla.

Parisuhdetoiminnan toteuttamisessa ja kehittämisessä Sateenkaariperheet ry tekee yhteistyötä Parisuhdekeskus Katajan kanssa. Yhdessä haetaan rahoitusta Sateenkaariparit-hankkeelle, jonka myötä olisi tarkoitus kouluttaa vertaisohjaajia parisuhderyhmille, kouluttaa alan ammattilaisia ja tuottaa kirjallista materiaalia, joka tukee parisuhteita sateenkaariperheissä.

 

Parisuhdeviikonloput

Yhdistys järjestää ajoittain parisuhdeviikonloppuja, jotka on suunnattu sateenkaariperheissä elävillä pariskunnille ja perheellistymistä suunnitteleville. Viikonloppuja vetävät alan ammattilaiset, mahdollisesti yhdessä vertaisohjaajien kanssa. Vertaisohjaajaksi ryhtyvien toivotaan osallistuvan ensin itse muutamaan viikonloppuun ennen kuin tulevat vertaisohjaajan kurssille.

 

Parisuhderyhmät

Tulevaisuudessa on tarkoitus ryhtyä järjestämään erimuotoisia parisuhderyhmiä, joita vetävät Sateenkaariparit-hankkeen kouluttamat vertaisohjaajat. Vertaisohjaajan koulutus voidaan järjestää jos/kun sateenkaariparit-hanke saa rahoituksen. Parisuhderyhmiä voidaan silloin järjestää useammalla paikkakunnalla kuin ammattilaisten vetämiä parisuhdeviikonloppuja. Jos toivotte omalle paikkakunnallenne parisuhderyhmää, osallistukaa viikonloppuihin ja harkitkaa vertaisryhmän vetämistä. Parisuhderyhmät voidaan toteuttaa esimerkiksi kerran kuukaudessa kokoontuvina jatkuvampina ryhminä, kerran viikossa kokoontuvina intensiivisempinä jaksoina tai yhden pidemmän kokoontumisen tapahtumina. Tule mukaan luomaan toimintaa.

 

Vertaisohjaajaksi parisuhderyhmiin

Sateenkaariperheet ry, Kataja-Parisuhdekeskus ry ja Snellu käynnistävät sateenkaariperheiden parisuhderyhmien vertaisohjaajien koulutuksen heti kun sateenkaariparit-hanke saa rahoituksen. Molemmat kumppanimme ovat parhaita asiantuntijoita parisuhdetyön saralla. Heidän avullaan Sateenkaariperheet ry pystyy toteuttamaan korkeatasoisen koulutuksen, joka antaa osallistujille valmiudet toimia itsenäisesti tai oman puolison kanssa sateenkaariperheiden parisuhderyhmän vertaisohjaajana. Koulutukseen osallistuvien parien ja yksilöiden on ollut hyvä osallistua mielellään ainakin kahteen sateenkaariperheiden parisuhdeviikonloppuun osallistujina ennen koulutusta. Koulutukseen tuleville ei ole mitään erityisiä vaatimuksia, esimerkiksi jonkin alan koulutusta. Koulutuksen sisällöt ja toteutustapa konkretisoituvat ajan myötä.

 

Sateenkaariperheet ry:n parisuhdeviikonloppuun osallistuneen kertomus:

Puolisoni lähetti minulle lokakuussa sähköpostin otsikolla: "No tässä ois nyt sitte parisuhdeleiriä meikäläisille... 200 egee." Ja liite. Ei muuta. Hän ei ole parisuhdeterapointityyppiä, minä en leirityyppiä. Kompromissi: Parisuhdeleiri (yök!) tuulisessa saaressa (hyi!), Suomen laidalla (aika kaukana!), seurakunnan leirikeskuksessa (voiko olla kamalampaa?)... ei kai se mitään ota, jos ei annakaan.

Puolituntematon ihminen haki kotiovelta. Illemmalla tuntematon setä haki rannasta oudolla lautalla rovastin ja 11 toisilleen tuntematonta paria. Saari vaikutti hämärtyvässä illassa vähän pelottavalta, sormensa leikannut setä vähän pahemmalta, asuinrakennus yllättäen lämpimältä ja kodikkaalta. Jokainen pari sai oman huoneen. Ei lukkoja, vain arveluja pysyykö kaikki tallessa.

Illalla ensimmäisiä tehtäviä ja varovaista tutustumista. Ruoka ei soppaa eikä leirikiusausta vaan vaikka mitä upeaa ja monipuolista. Seuraavana päivänä aikainen herätys ja paljon kaikkea. Tutustumista itseen, puolisoon ja uusiin ihmisiin. Ajattelua. Tutkiskelua. Pohdiskelua. Paljon ja siksi raskasta, mutta kaikki, ihan kaikki tosi arvokasta. Ja aivan yhtäkkiä oli ilta. Ja sauna. Mereen pulahdus uusien ystävien kannustamana. Molemmat sukupuolet tasa-arvoisina, yhtenä rintamana.

Viimeinen aamu ja viimeiset tehtävät. Haikeus viikonlopun loppumisesta ja ilo jonkinlaisesta uudesta alusta. Hymyjä ja vähän kyyneleitä. Mahtavaksi osoittautunut setä starttasi hauskan lauttansa kauniin saaren rannassa. Arkiselle mantereelle palasi lempeä ja sydämellinen Liisa sekä 11 onnellista, uudistunutta ja kiitollista paria. Ihanilta uusilta ystäviltä saimme kyydin lähelle kotiporttia.


 

Seuraavat tapahtumat

Syksyn parisuhdekurssi Rantasalmella uudistetulla konseptilla!

Aivan uudenlainen parisuhdekurssi sateenkaariperheiden vanhemmille tai vanhemmuutta suunnitteleville Rantasalmella 14.-16.10.2016. Mukaan mahtuu 4 pariskuntaa. Paikkana Hotel & Spa Resort Järvisydän​. Sateenkaariperheet ry järjestää. Vetäjinä koulutettu sateenkaariperheellinen vertaispari. Lisätietoja ja ilmoittautuminen nettilomakkeella >>

 

Aiempia tapahtumia


Miesten parisuhdeiltapäivä 2.4. Kotolassa

la 2.4.2016 kello 14-17 Kotolassa, Yrjönkatu 29 A 1, 00100 Hki.​

Tervetuloa hoitamaan parisuhdettasi ja kuulemaan vinkkejä kuinka voisit muistaa ja hoitaa parisuhdettasi arjen keskellä. Kyse on pienimuotoisesta tuokiosta jossa opetellaan yksi konkreettinen keino kertoa rakastavasi puolisoasi. 

Parisuhdeiltapäivään ovat tervetulleita niin sinkut, polyamoriset kuin yhden kumppanin miehetkin. Ilman kumppania tuleva voi pyytää mukaan vaikka ystävää, jonka kanssa voi opetella ihanien sanojen kertomista toiselle. 

Iltapäivän opit soveltuvat oikeastaan mihin tahansa kontekstiin, jossa on kyse ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta. Iltapäivästä voi käydä hakemassa vinkkejä myös töihin sekä ystävyys- ja sukulaissuhteisiin.

Ohjaajana toimii parisuhdevertaisohjaajakoulutuksen saanut pitkään miehensä kanssa yhdessä elänyt Petri Segerholm.​ Sitovat ilmoittautumiset toiminnanjohtajalle, juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi.​

Rikasta minua -parisuhdeviikonloppu toukokuussa Kirkkonummella

Ilmoittautumiset 1.5.2016 mennessä nettilomakkeella >>

Vuoden ensimmäinen Rikasta minua -parisuhdekurssi järjestetään 20.-22.5.2016 Kirkkonummella, Porkkalanniemen Räfsö-saaressa. Leirikeskus sijaitsee upealla paikalla ja leirikeskuksen tarjoama ruoka hivelee makuaisteja.

Viikonloppuun ovat tervetulleita kaikki sateenkaariperheelliset ja sateenkaariperheellisyyttä suunnittelevat parit. Parisuhteen hyvinvointi on yksi lasten hyvinvoinnin kulmakivistä. Viikonlopun vetää koulutettu vertaisohjaajapari, joka itse on sateenkaariperheellinen. Leirin sisältö on Rikasta minua -kurssin mukainen.

Viikonloppu on parisuhderetriitti, jossa työskennellään pareittain. Lapset eivätkä vauvat voi osallistua retriittiin. Viikonlopun aikana etsitään oman parisuhteen vahvuuksia ja voimistutaan niistä. Samalla rikastutaan muiden osallistujien kokemuksista.

Viikonloppuna majoitutaan 2-4 hengen huoneissa niin, että kuhunkin huoneeseen majoitetaan vain yksi pariskunta. Huoneissa ei ole omaa suihkua eikä wc:tä, vaan ne löytyvät yhteisistä tiloista. Leirin aikana tarjotaan ateriat perjantain päivällisestä sunnuntain lounaaseen. Lyhyt matka mantereelta saarelle taitetaan leirikeskuksen veneellä. Venesatamaan ei ole julkista liikennettä. Lisätietoja leirikeskuksesta löytyy leirikeskuksen kotisivuilta>>

Viikonlopun hinta sisältää leirin ohjelman, majoittumisen ja täysihoidon. Räfsön ruoat ovat saaneet ylistävät arvostelut edellisillä leireillä kerätyssä palautteessa.

Sateenkaariperheet ry:n jäsenet:
120 euroa henkilöltä eli 240 euroa pariskunnalta.

Muut:
145 euroa henkilöltä eli 290 euroa pariskunnalta.

Ilmoittautumisprosessissa huomioidaan, että esimerkiksi ex-puolisot eivät vastoin tahtoaan joudu samalle kurssille. Jos kurssiin liittyy lisäkysymyksiä ja jokin asia mietityttää, ole yhteydessä toiminnanjohtaja Juha Jämsään juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi, 044 997 1956. 

Ilmoittautumiset 1.5.2016 mennessä nettilomakkeella >>

Pariviestinnän kurssi 2.-4.10.2015

Lokakuussa järjestetään Räfsön leirikeskuksessa, Kirkkonummella, aivan uudentyyppinen parisuhdekurssi, jonka teemana on viestintä puolisoiden kesken. Kuinka kuuntelen toista? Miten ilmaisen itseäni? Mitä on riitely? Miten tunteet vaikuttavat vuorovaikutustilanteessa? Voiko ristiriitoja ratkaista luovasti? Kurssi tukee myös vertaisohjaajien työtä. Vertaisohjaajat osallistuvat puoleen hintaan. Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä >>

Rikasta minua -parisuhdeviikonloppu 4.-6.9.2015

Järjestettiin Räfsössä, Kirkkonummella

Rikasta minua -parisuhdeviikonloppu 6.-8.3.2015

Seuraava Rikasta minua -parisuhdekurssi järjestetään  6.-8.3.2015 Kirkkonummella, laadukkaassa hotelli Majvikissa.

Viikonloppuun ovat tervetulleita kaikki sateenkaariperheelliset ja sateenkaariperheellisyyttä suunnittelevat parit. Parisuhteen hyvinvointi on yksi lasten hyvinvoinnin kulmakivistä. Leirin vetää koulutetut vertaisohjaajat Tarja & Sari. Leirin sisältö on Rikasta minua -kurssin mukainen. Viikonloppuun osallistuvilla on mahdollisuus harkita myöhemmin osallistumista parisuhderyhmän vertaisohjaajan koulutukseen, jota järjestetään osana Sateenkaariperhdeiden, Parisuhdekeskus Katajan ja muiden kumppaneiden Sateenkaariparit -hanketta 2014-2016.

Viikonloppu on parisuhderetriitti, jossa työskennellään pareittain. Lapset eivätkä vauvat voi osallistua retriittiin. Viikonloppuna majoitutaan 2 hengen huoneissa. Viikonlopun hintaan kuuluvat kaikki ateriat perjantain päivällisestä sunnuntain lounaaseen. Hotelli on lyhyen kävelymatkan päässä paikallisjunan seisakkeelta. Lisätietoja hotellista löytyy täältä >>

Viikonlopun hinta sisältää kurssin ohjelman, majoittumisen ja täysihoidon. Koska viikonloppu järjestetään hotellissa, ovat hinnat korkeampia kuin tavallisesti.

Sateenkaariperheet ry:n jäsenet:
150 euroa henkilöltä eli 300 euroa pariskunnalta.

Muut:
175 euroa henkilöltä eli 350 euroa pariskunnalta.

Ilmoittautumisprosessissa huomioidaan, että esimerkiksi ex-puolisot eivät vastoin tahtoaan joudu samalle kurssille. Jos kurssiin liittyy lisäkysymyksiä tai jokin asia mietityttää, ole yhteydessä toiminnanjohtaja Juha Jämsään juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi, 044 997 1956.

Ilmoittaudu kurssille täällä >>

Ilmoittaudu 15.2.2015 mennessä!

 

Kotolan parisuhdelauantai 12.4.2014

Lauantaina 12.4. Kotolassa järjestetään ensimmäistä kertaa koko päivän parisuhdetapahtuma, joka on suunnattu kaikille Kotolan perhejärjestöjen kohderyhmille, eli sateenkaariperheille, adoptioperheille ja kahden kulttuurin perheille.

Linkki ohjelman lisätietoihin ja ilmoittautumiseen tässä >>

 

Rikasta minua -parisuhdeviikonloppu 9.-11.5.2014

Seuraava Rikasta minua -parisuhdekurssi järjestetään  9.-11.5.2014 Kirkkonummella, Porkkalanniemen Räfsö-saaressa.

Viikonloppuun ovat tervetulleita kaikki sateenkaariperheelliset ja sateenkaariperheellisyyttä suunnittelevat parit. Parisuhteen hyvinvointi on yksi lasten hyvinvoinnin kulmakivistä. Viikonloppu järjestetään Räfsön leirikeskuksessa Porkkalanniemen saaristossa, Kirkkonummella, Helsingin kupeessa. Leirikeskus sijaitsee upealla paikalla ja leirikeskuksen tarjoama ruoka hivelee makuaisteja.

Leirin vetävät helmikuun vertaisohjaajakurssilta valmistuneet kaksi paria Kataja Parisuhdekeskuksen ohjauksessa. Leirin sisältönä on Rikasta minua -kurssin sisällöt. Viikonloppu on parisuhderetriitti, jossa työskennellään pareittain. Lapset eivätkä vauvat voi osallistua retriittiin. Viikonlopun aikana etsitään oman parisuhteen vahvuuksia ja voimistutaan niistä. Samalla rikastutaan muiden osallistujien kokemuksista.

Viikonloppuun osallistuvilla on mahdollisuus harkita osallistumista parisuhderyhmän vertaisohjaajan koulutukseen, jota järjestetään osana Sateenkaariperhdeiden, Parisuhdekeskus Katajan ja muiden kumppaneiden Sateenkaariparit -hanketta 2014-2016.

Viikonloppuna majoitutaan 2-4 hengen huoneissa niin, että kuhunkin huoneeseen majoitetaan vain yksi pariskunta. Huoneissa ei ole omaa suihkua eikä wc:tä, vaan ne löytyvät yhteisistä tiloista. Leirin aikana tarjotaan ateriat perjantain päivällisestä sunnuntain lounaaseen. Lyhyt matka mantereelta saarelle taitetaan leirikeskuksen veneellä. Venesatamaan ei ole julkista liikennettä. Lisätietoja leirikeskuksesta löytyy leirikeskuksen kotisivuilta>>

Viikonlopun hinta sisältää leirin ohjelman, majoittumisen ja täysihoidon. Räfsön ruoat ovat saaneet ylistävät arvostelut edellisillä leireillä kerätyssä palautteessa.

Sateenkaariperheet ry:n jäsenet:
120 euroa henkilöltä eli 240 euroa pariskunnalta.

Muut:
145 euroa henkilöltä eli 290 euroa pariskunnalta.

Ilmoittauduthan 22.4. mennessä. Ilmoittautumisprosessissa huomioidaan, että esimerkiksi ex-puolisot eivät vastoin tahtoaan joudu samalle kurssille. Jos kurssiin liittyy lisäkysymyksiä ja jokin asia mietityttää, ole yhteydessä toiminnanjohtaja Juha Jämsään juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi, 044 997 1956.

Tänä vuonna parisuhdekurssi osuu samalla viikonlopulle kuin Euroviisut ja äitienpäivä. Äitienpäivänä kurssille osallistuvat äidit saavat viettää äitienpäivää itseensä ja toisiinsa keskittyen. Iltapäivällä kurssin päätyttyä päästään lasten kanssa juhlimaan. Lauantai-iltana kaikki halukkaat pääsevät seuraamaan Euroviisuja Räfsön kisakatsomosta. Viime vuonna kisakatsomo oli todella suosittu!

Ilmoittaudu kurssille täällä >>

 

Yhteinen Elämämme -ryhmä sateenkaaripareille

Olet tervetullut mukaan pohtimaan parisuhdettasi ja siihen liittyviä kysymyksiä yhdessä kumppanisi kanssa.

Ryhmä on kokoontunut tutulla nimellä jo vuosia, mutta meillä on nyt käytössä uudistettu materiaali. Tule mukaan pilottihankkeeseen!

Ryhmään mahtuu kuusi paria ja se kokoontuu maanantaisin 24.2, 3.3, 10.3, 17.3, 31.3 ja 7.4. klo 18 - 20. Paikkana toimii Helsingin seurakuntayhtymän erityisnuorisotyön keskus Snellu, Toinen linja 8.

Ohjaajina ryhmässä toimivat perheterapeutti Terhi Väisänen Kataja ry:stä ja Henna-Mari Kettusaari Snellusta.

Parit tavataan erikseen ennen ryhmän alkua, jolloin voitte vielä tarkastella, onko ryhmä juuri teitä palveleva.

Osallistumismaksu on 20 e/pari sis. tarjoilut

Ilmoittautumiset ja lisätiedot 3.2.2014 mennessä hkettusaari@evl.fi tai puh.09 – 2340 2355
(lomalla 18. – 26.1).

 

RIKASTA MINUA -kurssi
vertaisohjaajan koulutuksesta kiinnostuneille pareille

 

Kirkkonummen Hotelli Majvik 22.-24.11.2013 (pe klo 18.00 – su n. klo 15.00)

 

HUOM: Kurssin viimeiset paikat ovat avoimia kaikille sateenkaariperhepareille. Teidän ei tarvitse olla kiinnostuneita vertaisohjaajuudesta vaan voitte osallistua kuin mille tahansa sateenkaariperheiden parisuhdekurssille!

Ilmoittautumisia otetaan vastaan kurssin alkuun saakka, tai kun kurssi täyttyy.

Marraskuussa 2013 Sateenkaariperheet ry ei järjestä kaikille avointa parisuhdeviikonloppua vaan syksyn kurssi on suunnattu niille pareille, jotka ovat kiinnostuneet toimimaan vertaisohjaajina yhdistyksen tulevissa parisuhderyhmissä ja/tai -kursseilla. Sateenkaariperheet ry:n parisuhdetoiminta on tarkoitettu kaikille sateenkaariperheiden vanhemmille ja vanhemmuutta suunnitteleville pareille.

Syksyn kurssin ohjaajina toimivat Nina Autio ja Terhi Väisänen  Kataja-Parisuhdekeskuksesta. Kataja on Sateenkaariperheet ry:n kumppani Sateenkaariparit-hankkeessa (2014-2017).

Viikonloppu ohjataan Rikasta minua -mallin mukaisesti. Viikonloppu ei ole vielä varsinainen ohjaajakurssi, mutta se orientoi ohjaajan tehtävään, koska varsinaisella ohjaajakurssilla on tarkoitus opetella Rikasta minua -menetelmän käyttämistä vertaistoiminnassa. Kurssilla vertaisohjaajiksi suuntautuvat parit pääsevät käytännössä testaamaan Rikasta minua -mallia osallistujina.

Kurssille osallistuvilta pareilta toivotaan aitoa kiinnostusta toimia vertaisohjaajina, mutta osallistuminen ei vielä sido paria mihinkään. Kurssilla on aito mahdollisuus pohtia puolisonsa kanssa olisiko meistä toimimaan vertaisohjaajina. Vertaisohjaajana toimiminen ei edellytä mitään tiettyä koulutusta tai aiempaa kokemusta, vain molempien puolisoiden mielenkiintoa toimintaa kohtaan. Rikasta minua -kurssista ja vertaisohjaajana toimimisesta voi kysyä kurssin ohjaajilta. Yhteystiedot löytyvät alta.

Rikasta minua –kurssilla keskitytään suhteen vahvuuksiin ja mahdollisuuksiin. Tämän lisäksi etsitään yhteisiä konkreettisia tavoitteita ja keinoja niiden toteuttamiseen arjessa. Kyseessä on vertaisryhmä, jossa jokainen pari on oman suhteensa asiantuntia ja rikastuttaa ryhmää kokemuksillaan.

Kurssi auttaa kohti uusia vuorovaikutustapoja:

  • Olemassa olevan hyvän näkyväksi tekeminen ja sanoittaminen
  • Toiveiden ja tarpeiden rakentava ilmaiseminen
  • Läheisyyden merkityksen lisääntyminen
  • Arkisen ristiriitatilanteen ratkaiseminen

Kurssia ei suositella akuutissa kriisissä oleville pareille.

Kurssille mahtuu kahdeksan ensimmäiseksi ilmoittautunutta pariskuntaa. Muut parit otetaan jonotuslistalle peruuntumisten varalta. Lisää kursseja järjestetään myöhemmin osana Sateenkaariparit-hanketta.

 

Ilmoittautumiset tapahtuvat Katajan ilmoittautumislomakkeella: Ilmoittautumislomake

 

Kurssi järjestetään upeassa Hotelli Majvikissa, Kirkkonummella. Hotelliin on kävelymatka Masalan paikallisjunaseisakkeelta. Kurssin osallistumismaksu pidetään kohtuullisena RAY:n ja KSL:n avustusten turvin. Kurssi ja täysihoito Hotelli Majvikissa maksaa 125 euroa / osallistuja Sateenkaariperheet ry:n jäseniltä, ja 150 euroa muilta.

 

Lisätietoa sateenkaariperheiden parisuhdetoiminnasta täällä >>
Lisätietoja Hotelli Majvikista täällä >>

 

Ohjaajien yhteystiedot:
Nina Autio, nina.autio@parisuhdekeskus.fi p. 041 543 8611 ja
Terhi Väisänen, terhi.vaisanen@parisuhdekeskus.fi p.050 569 5304

 

 

Parisuhdeviikonloppu järjestetään 17.-19.5.2013 Kirkkonummella

Viikonloppuun ovat tervetulleita kaikki sateenkaariperheelliset ja sateenkaariperheellisyyttä suunnittelevat parit. Parisuhteen hyvinvointi on yksi lasten hyvinvoinnin kulmakivistä. Viikonloppu järjestetään Räfsön leirikeskuksessa Porkkalanniemen saaristossa, Kirkkonummella, Helsingin kupeessa. Leirikeskus sijaitsee upealla paikalla ja leirikeskuksen tarjoama ruoka hivelee makuaisteja.

Leirin vetäjänä toimii Henna-Mari (Hensku) Kettusaari, joka on vetänyt Helsingissä jo viisi parisuhdekurssia ja yhden parisuhdeviikonlopun samaa sukupuolta oleville pareille. Viikonloppu on parisuhderetriitti, jossa työskennellään pareittain. Lapset eivätkä vauvat voi osallistua retriittiin. Viikonlopun aikana etsitään oman parisuhteen vahvuuksia ja voimistutaan niistä. Samalla rikastutaan muiden osallistujien kokemuksista.

Viikonlopun hinta sisältää leirin ohjelman, majoittumisen ja täysihoidon. Räfsön ruoat ovat saaneet ylistävät arvostelut edellisillä leireillä kerätyssä palautteessa.

Sateenkaariperheet ry:n jäsenet: 110 euroa henkilöltä eli 220 euroa pariskunnalta.
Muut: 135 euroa henkilöltä eli 270 euroa pariskunnalta.

Leiri järjestetään Räfsön leirikeskuksessa, Kirkkonummella, luonnonkauniin Porkkalaniemen edustalla sijaitsevassa saaressa. Lyhyt matka mantereelta saarelle taitetaan leirikeskuksen veneellä. Venesatamaan ei ole julkista liikennettä. Leirillä majoitutaan 2-4 hengen huoneissa niin, että kuhunkin huoneeseen majoitetaan vain yksi pariskunta. Huoneissa ei ole omaa suihkua eikä wc:tä, vaan ne löytyvät yhteisistä tiloista. Leirin aikana tarjotaan ateriat perjantain päivällisestä sunnuntain päiväkahviin. Lisätietoja leirikeskuksesta löytyy leirikeskuksen kotisivuilta>>

Viikonloppuun osallistuvilla on mahdollisuus harkita osallistumista parisuhderyhmän vertaisohjaajan koulutukseen, jota varten Sateenkaariperheet ry on yhdessä Parisuhdekeskus Katajan kanssa hakenut hankerahoitusta Raha-automaattiyhdistykseltä vuosille 2013-2015.

Viikonlopun käytännönjärjestelyistä vastaa yhdistys, mahdolliset kyselyt osoitteeseen info@sateenkaariperheet.fi.


Syksyn parisuhdeviikonloppu Keuruulla 2.-4.11.

Keuruun kurssi jouduttiin peruttamaan liian harvojen ilmoittautumisten takia.

Syksyn parisuhdeviikonloppua vietetään Isohiekan leirikeskuksessa Keuruulla 2.-4.11.2012. Viikonloppuun ovat tervetulleita kaikki sateenkaariperheelliset ja sateenkaariperheellisyyttä suunnittelevat parit. Parisuhteen hyvinvointi on yksi lasten hyvinvoinnin kulmakivistä. Leirin vetäjänä toimii Henna-Mari (Hensku) Kettusaari, joka on vetänyt Helsingissä jo viisi parisuhdekurssia ja yhden parisuhdeviikonlopun samaa sukupuolta oleville pareille.

Viikonloppu on parisuhderetriitti, jossa työskennellään pareittain. Lapset eivätkä vauvat voi osallistua retriittiin. Viikonlopun aikana etsitään oman parisuhteen vahvuuksia ja voimistutaan niistä. Samalla rikastutaan muiden osallistujien kokemuksista.
 
Viikonloppuna majoitutaan 2-4 hengen huoneissa niin, että kuhunkin huoneeseen majoitetaan vain yksi pariskunta. Huoneissa ei ole omaa suihkua eikä wc:tä, vaan ne löytyvät yhteisistä tiloista. Leirin aikana tarjotaan ateriat perjantain päivällisestä sunnuntain lounaaseen. Lisätietoja leirikeskuksesta ja ajo-ohjeet löytyvät leirikeskuksen kotisivuilta >>

Viikonlopun hinta sisältää leirin ohjelman, majoittumisen ja täysihoidon.
Sateenkaariperheet ry:n jäsenet: 110 euroa henkilöltä eli 220 euroa pariskunnalta.
Muut: 135 euroa henkilöltä eli 270 euroa pariskunnalta.

Viikonloppuun osallistuvilla on mahdollisuus harkita ensi vuonna osallistumista parisuhderyhmän vertaisohjaajan koulutukseen, jota varten Sateenkaariperheet ry on yhdessä Parisuhdekeskus Katajan kanssa hakenut hankerahoitusta Raha-automaattiyhdistykseltä.


Sateenkaariperheet ry:n toinen parisuhdeviikonloppu järjestetään 4.-6.5.2012 jälleen Kirkkonummella.

Ilmoittaudu netissä jo nyt >>

Viikonloppu järjestetään Räfsön leirikeskuksessa. Leirin vetävät Liisa ja Pentti Tuovinen. Tuoviset ovat vetäneet nais- ja miesparien parisuhdekursseja Helsingissä ja toimineet aktiivisesti Yhteys-liikkeessä. Liisa veti marraskuussa Sateenkaariperheiden ensimmäisen parisuhdeviikonlopun, joka palautteen perusteella oli todellinen menestys. Viikonloppu on parisuhderetriitti, jossa työskennellään pareittain. Lapset eivätkä vauvat voi osallistua retriittiin. Viikonlopun aikana etsitään oman parisuhteen vahvuuksia ja voimistutaan niistä. Samalla rikastutaan muiden osallistujien kokemuksista.
 

Työskentelyn tärkeitä periaatteita ovat ehdoton luottamus ja vapaaehtoisuus. Osallistujilla on valta päättää mitä jakavat ryhmän kanssa ja mitä vain oman puolison kanssa. Leirin vetäjät ovat yhteydessä kaikkin osallistujiin ennen viikonloppua. Näin varmistetaan esimerkiksi, että ryhmässä ei ole akuutissa kriisissä olevia pareja tai riitaisten erojen osapuolia uusien puolisoiden kanssa. Ryhmän tulee olla turvallinen kaikille osallistujille.

Viikonlopun hinta sisältää leirin ohjelman, majoittumisen ja täysihoidon. Räfsön ruoat saivat ylistävät arvostelut edellisellä leirillä kerätyssä palautteesta.

Sateenkaariperheet ry:n jäsenet: 110 euroa henkilöltä eli 220 euroa pariskunnalta.
Muut: 135 euroa henkilöltä eli 270 euroa pariskunnalta.

Leiri järjestetään Räfsön leirikeskuksessa, Kirkkonummella, luonnonkauniin Porkkalaniemen edustalla sijaitsevassa saaressa. Lyhyt matka mantereelta saarelle taitetaan leirikeskuksen veneellä. Venesatamaan ei ole julkista liikennettä. Leirillä majoitutaan 2-4 hengen huoneissa niin, että kuhunkin huoneeseen majoitetaan vain yksi pariskunta. Huoneissa ei ole omaa suihkua eikä wc:tä, vaan ne löytyvät yhteisistä tiloista. Leirin aikana tarjotaan ateriat perjantain päivällisestä sunnuntain päiväkahviin. Lisätietoja leirikeskuksesta löytyy leirikeskuksen kotisivuilta>>

Viikonlopun käytännönjärjestelyistä vastaa yhdistys, mahdolliset kyselyt osoitteeseen info@sateenkaariperheet.fi. Leirin sisällöstä voi halutessaan keskustella leirin vetäjän kanssa jo etukäteen. Liisa Tuovinen, liisa.tuovinen@pp.inet.fi, 050 369 7238.

 


Toimintaa
Tietoa
Ammattilaisille
Yhdistys
YhteysSateenkaariperheet ry, Yrjönkatu 1 A 21, 00100 Helsinki, info@sateenkaariperheet.fi
Toteutus: Mediatoimisto Crazy Mama