Suomeksi PÅ svenska In English Tilaa uutiskirje

Vuoden 2013 tapahtumat


 

Helsinki

Kansainvälistä sateenkaariperhepäivää juhlittiin Helsingissä kaikille avoimen koko perheen tapahtuman merkeissä ravintola dtm:ssä.

Helsingin tapahtumassa yleisöä viihdyttivät Out'n loud, Pellekaija Pum ja Peppi Pitkätossu. Tapahtumassa tehtiin myös yhteisötaideteos Heidi Lunabban johdolla. Kaikki perheet saivat maalata oman tai haaveidensa perheen suurelle kankaalle, josta valmistetaan myöhemmin valtava banderolli pridekulkueissa ja muissa tapahtumissa käytettäväksi. Kissa koristeli lapsia kasvomaalauksin koko tapahtuman ajan ja jääkarhut jakoivat jäätelöä juhlijoiden viilentämiseksi. Tanssilattialla oli erilaisia rakenteluelementtejä, kulkupelejä ja leluja lasten käytettäväksi. Askarteluintoiset piirsivät ja väkersivät rannekoruja. Tilaisuudessa oli myös valokuvaaja ottamassa halukkaista perhepotretteja, joita voidaan käyttää yhdistyksen tiedotuksessa. Kuvattavat saivat kiitoksesti kuvatiedoston myös itselleen.

Pellekaija Pumin "Ähäkutti"-nimisessä ohjelmassa oli rytmijalkaa vipattavaa lastenmusaa asiaankuuluvin lisukkein: leikitystä, tanssia, jekkua, huumoria, laulatusta ... Helsingin gaykuoro Out 'n loud esitti valikoiman lastenlauluja, joita oli vasta esitelty kuoron omassa lastenkonsertissa. Rainer Kauniston nuket elävöittivät kuoron esitystä.

Kuvat: Samuel Glithero

 

 

 

 

Turku

Turussa kansainvälisen sateenkaariperhepäivän juhlinta huipentui sateenkaariperheiden lasten oman valokuvanäyttelyn avajaisiin Perhetalo Heidekenillä. Näyttely on esillä perhetalossa 14.6 asti (Sepänkatu 3, Turku).

Lapset kertovat kuvillaan oman näkemyksensä perheestä. Näyttelyssä on valokuvia sateenkariperheiden lapsilta Turusta, Helsingistä, Oulusta ja Mikkelistä. Myöhemmin näyttely lähtee kiertämään myös muualle Suomeen. Näyttelyn on ideoinut ja koonnut kuvataiteilija Marjukka Irni.

Kuvat: Marjukka Irni

 

 

 

 

 

 

 


Toimintaa
Tietoa
Ammattilaisille
Yhdistys
YhteysSateenkaariperheet ry, Yrjönkatu 1 A 21, 00100 Helsinki, info@sateenkaariperheet.fi
Toteutus: Mediatoimisto Crazy Mama